FAIZ SAAID

BLOG ORANG SELANGOR

Month: June 2016

23 Tahun Kematian Wong Ka Kui

Pada tarikh ini, 30/6/1993, satu berita mengejutkan dunia muzik Hong KOng, bila seorang penyanyi utama kumpulan Beyond, mati setelah seminggu koma, akibat jatuh dari platform ….

Minimalis Less is More

Kalau korang tengok gambar gambar ni mesti korang pernah tengok, semuanya bila banyak portal portal blog menceritakan tentang konsep mimalis yang dirujuk pada orang jepun. ….

Iphone Untuk Si Dia

Bak kata pepatah, hadiah oh hadiah, saya nak bagi kat orang tu sempena harijadina yang ke -33, boleh ke ? Hmm tapi tulah apa yang ….

Nak Berjaya Kena Tahan Maki ?

Fareeda kena kutuk satu Malaysia Sikit pun tak nangis. Dato’ Vida kena gelak sana sini Sikit pun dia tak heran. Dato Aliff kena cemuh di ….

Betul Ke Puasa Boleh Kurus ?

BAGAIMANA PUASA BANTU TURUN BERAT BADANĀ  Selepas tempoh puasa yang lama, setelah usus menyerap sepenuhnya zat-zat makanan dari sajian makan terakhir, simpanan tenaga dalam badan ….

Penceramah Motivasi Makan Duit Orang ?

Ada pernah orang pertikaikan kenapa penceramah motivasi/perniagaan yang kata nak tolong sesama bangsa mengenakan bayaran yang tinggi. Patutnya kalau nak tolong tu bagi free je ….

Parking Masjid Masa Ramadhan

Parking Masjid Menangis ————————- Malam ini, malam yang paling ditunggu oleh semua parking masjid. Ya, malam ini. Malam pertama bulan Romadhon yakni malam pertama umat ….

Yogurt Sedap Area Shah Alam

Semalam pulak kami dapat idea, ada orang cakap nak best kena pergi try yogort frozen, natural yogurt best kat Aeon Shah Alam. Pergh, oklah, nak ….

Kita Suka Buang Duit ?

Setiap orang ada waktunya diberi peluang , definasi peluang ini lebih besar kerana tuhan itu maha adil dan setiap dari kita diberikan peluang. Abam bicara ….

Open chat