FAIZ SAAID

BLOG ORANG SELANGOR

4 Orang Yang Gagal Miliki Rumah

4 Orang Yang Gagal Miliki Rumah

4 JENIS ORANG YANG GAGAL MEMILIKI HARTANAH

Ada beberapa jenis orang tidak akan dapat beli rumah.

1) Orang yang selalu fikir harga hartanah akan jatuh. Walaupun dapat harga rumah yang cantik, tapi rasa harga akan jatuh nanti dan tidak bertindak untuk beli. Selepas beberapa tahun harga hartanah lagi mahal daripada sebelum ni.

2) Orang yang bertindak lambat. Apabila keluar melihat rumah dengan ejen hartanah, susah nak buat keputusan nak beli atau tidak. Kena balik rumah bincang dengan isteri atau ibu bapa dulu. Bila confirm nak beli, rumah pun sudah jual kepada orang lain.

3) Orang yang tidak percaya kepada bank. Jenis orang ini tidak percaya kepada bank kerana kena bayar banyak interest dalam pinjaman perumahan. Dia lebih sanggup simpan modal sampai cukup untuk beli rumah dengan cash dan tidak perlu dapat pinjaman dari bank.

4) Orang jenis nak beli rumah yang “Perfect”. Maksud di sini ialah rumah mesti terletak di tempat yang strategic, dengan harga yang murah, permintaan sewa tinggi dan freehold. Dalam pasaran ini, kita jarang dapat hartanah tersebut kerana hartanah freehold biasanya harga tidak murah. Kalau dapat rumah yang bagus, kita kena bertindak dengan cepat, kalau tak ramai orang di belakang berrebut-rebut nak beli.

Bertindak sekarang!! Supaya tak jadi 4 jenis orang yang di atas.

Kepada yang mahu membeli atau menjual rumah boleh hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi Percuma.

Kredit:SyazrinProperty.com

SYAZUE WANIE
0196175538
PRIMA HARTANAH CONSULTANT SDN BHD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat