FAIZ SAAID

BLOG ORANG SELANGOR

5 Tips JANGAN TUNGGU Untuk Berjaya

5 Tips JANGAN TUNGGU Untuk Berjaya

Dalam bisnes ade beberapa perkara yang korang jangan tunggu

1.jangan tunggu customer datang, tapi pergi cari customer, lagi banyak kita cari lagi banyak akan datang kat kita

2.jangan tunggu upline tegur baru nak buat, bisnes ni bukan bisnes upline atau bisness siapa2 tapi ni bisnes kita, so kita yang kene usaha sampai dapat

3.Jangan tunggu masa yang sesuai nak buat bisnes, takde mase yang sesuai pun walau seribu tahun kita tunggu.cari masa dan buat..Allah bagi 24jam sehari memang cukup untuk kita.

4.jangan tunggu upline datang cari baru nak tanya, kalau nak dapat ilmu kita kene kejar upline kita sebab dia mesti busy, kita curi mase dan perhatian dia untuk kita belajar dari pengalaman dia, barulah kita tak langgar dinding.

5.jangan tunggu hujung bulan baru nak cari sale nak effektif, budaya ni xbagus sebab dia buatkan kita efektif cukup2 makan dan kadang2 tak efektif trus..set target dari awal bulan, efektif lebih awal, lama2 akan jadi budaya dan automatik akan mudah efektif nanti.

kredit : RYG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat