7 Langkah Keluar Dari Masalah STUCK

7 Langkah Keluar Dari Masalah STUCK

lagi 2 minggu nk closing , sape yg stuck skg?

nape?
1) dok buat benda yang tak mendatangkan hasil. ubahh!
2) sebab kita stop making plan. kita dah takde big why. klu ada big why, kita takkan mudah stuck atau stop!
3) terlalu dengar cakap orang lain
4) stop compare diri kita dengan orang lain
5) tak take action, tak start2 nak buat biz. tahu dah apa nak buat, tapi tak mulakan tindakan
6) terlalu mengharapkan kesempurnaan. jgn harapkan kesempurnaan, kita akan belajar dr kesilapan kita.
[18/12, 11:00] Ainul Mustafa: jadi, klu dah stuck, macam mana nak keluar dr zon stuck tu?

Buat ni :

1) choose to LET GO.
Let go benda yang dah lepas. Fokus 3P. 3P adalah nadi bisnes kita. Kita tak buat 3P, hancussss bisnes u. terberhenti nadi, tak ada nyawa

2) TRY SOMETHING NEW. CHANGE HABIT
Buat je 3P dan T1000. Buat BOS.

3) KONSISTEN
-bila dah buat something new dan dapat hasil, terus konsisten.
-T1000 hari ni 50 orang sehari ada hasil , so setiap hari konsisten dan gandakan lagi numbers.
-orang berjaya ni dia konsisten buat sesuatu sampai dia jadi hebat.
-Jadikan bisnes macam solat… malas pun solat juga. bukan buat masa ada mood
-yg berat itu istiqamah.. yg ringan itu istirehat.

4) PERCAYA PADA DIRI SENDIRI
– klu kita tak percaya pada diri kita sendiri , org lain lagi lah takkan percaya pd dr kita.

5) SET YOUR GOALS
– kita kena ada goals dan big why
-kena jelas apa yg kita nak dalam bisnes ni
– jgn menidakkan impian kita. kita nak benda tu, tapi kita kata “takpelahhhh” . keluar dr zon tu!
-set your goals and moveeeeee!!
-set impian yg tinggi
-sblm mati biar rasa dulu kat dunia

6) REFER UPLINE
– upline ni adalah sebaik baik anugerah. sebaik baik supporter. sebaik baik manusia yang ada utk kita.
– always contact upline
-jumpa upline

7) DOA. BACK TO ALLAH. JAGA AMALAN ROHANI KITA.
– kita nak apa , usaha dan doa lah. Allah tu boleh beri tapi kita kena mendekati Dia. Tak lupa pada DIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat