FAIZ SAAID

BLOG ORANG SELANGOR

7 Tips Kesyukuran Dari Seorang Juru Gambar

7 Tips Kesyukuran Dari Seorang Juru Gambar

‪#‎AbangMunz‬ nak kasi Tips buka pintu supaya Allah lorongkan customer masuk laju-laju tanpa had

Jangan niat nak jual barang , Niat bantu customer kerana Allah (supaya senang beribat kepada Allah insyaAllah kita pon akan dapat tempias pahalanya). Once silap niat confirm sale tak laju
Istigfar setiap hari dan bersyukur Allah lorongkan orang yang boleh kita bantu dengan . Dengan syukur Allah akan tambahkan lagi rezeki buat orang yang bersyukur (walupun tak dapat lagi)
Sembang dengan Allah tak kira masa, bukan sembang salam hati atau dalam doa atau kena angkat tangan. Sembang , mengadu dan mintak apa sahaja tanpa ada rasa ragu. Sentiasa ” Ask Allah Always ”
Senyum dan sentiasa rasa gembira. Bila aura kita positif kita akan menarik benda-benda positif sahaja
Tenang hati jangan risau percaya Allah sentiasa menolong
Tak dapat? Walaupun tak mintak? Malah banyak pula masalah yang timbul. Ingat kisah nabi ayub tentang dia hidup selama 70 tahun sebelum ni dia kaya raya tiba2 dia hilang segalanya dan 7 tahun dia menderita ada ulat dibadannya ,dia hanya bersyukur dan istigfar pada Allah tak pula dia minta untuk disembuhkan malah dia bersyukur dan sayang pada ulat tu
Oh ya ada penambahan – kalau fikir hari ni aku nak 10 orang customer beli kat aku, Allah akan cakap “ooo ko nak 10 customer ye pegilah cari sendiri”, Disebabkan “Aku” Kita tukar “Ya Allah hari ni kau bantu customer nak cari aku sebab diaorang ni ada masalah kesian kat diaorang takdak sapa nak bantu, kau lorongkan ye ya Allah”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat