Air Minuman Untuk Sehari Rakyat Malaysia

Air Minuman Untuk Sehari Rakyat Malaysia

Kita rakyat Malaysia, memang seharian ada je air minuman yang seronok untuk di minum, hoo, kirannya kalau tak minum tu, tak sahlah kehidupan kita. Ada yang minum untuk kesihatan, ada yang minum untuk hilangkan stress, ada yang mabuk pulak tu sampai terlanggar tiang. Dan juga ada  yang minum untuk menyembuhkan penyakit-penyakit yang kronik. Jadi apa kata kita tengok beberapa air minuman rakyat malaysia ini.

1) Air Kosong
Yang ni standardlah, sebelum bangun tidur, sebelum nak tidur, dan biasanya kat rumah, buat air, masak air kosong, tak pun paling power ialah beli air RO  kat kiosk dia. hoo macam macamlah sekarang ni. Kalau susah sangat nak masak air kosong, biasanya orang beli air mineral je. Bagus tu minum air kosong banyak, senang kurus. Kat youtube siap ada orang buat video, kurus dengan minum air je.

2) Teh Tarik
Yang ni, selalu pagi pagi sarapan, pekena teh tarik, malam malam lepak dengan kawan, pekena teh tarik, nak bincang business pun, pekena teh tarik, business apa pun, kat malaysia ni, nak ajak minum pun orang cakap jom ngeteh, mana ada cakap jom mengopi,  kalau ajak minum arak, mungkin jadi jom mengarak. Adui.

5) 100 plus
Selalu bersukan penat, kekadang tu, sampai satu tahap,  orang malaysia kalau demam minum je 100 plus, adui, tapi kat bisnes, kalau demam, minum High Performance drinks, rasa oren. oklah, minuman ni, kira popular kat malaysia, hoo, sejak aku kecil hinggalah sekarang, 100tambah memang sedap, nak drive pergi jauh.

6) Arak Minuman Keras
yang ni ,orang bukan islam, tapi kekadang tu ada  jugak orang islam selambe je tibai, ok tak elok sebenarnya  untuk kesihatan, kalau dah mabuk, accident langgar orang, susahkan orang je. malam malam kat kelab, pub, disco, banyak betul air kencing setan. kat shah alam pulak, kilang paling besar pulak tu adui , kata negara Islam !!

7) Air Yassin
Heheh, setiap khamis malam jumaat, buat air yassin, kasi pandai dan macam macam lagi khasiat dan kebaikkannya. Yakin dengan Allah!!

8) Air Zamzam
Yang bawak balik dari Mekah, kasi anak anak, sedara mara, ada yang jual , ambil upah bawak air zam zam dari mekah, hoo, macam macam lah, dulu sampai ada orang claim, air filter syarikat burung lebih kurang nak sama dengan air zam zam, hooo, macam macam betul. Tapi air zamzam, ni memang banyak khasiatnya. nanti aku kena buat entry lain pasal air zamzam ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat