FAIZ SAAID

Blog Orang Selangor

Akar

Akar

January 31, 2009 at 7:19 AM

Dah lama tak jamm, ngan mr otam di Akar(dulu layar tanchap). Memang sempoi saja malam tu. Kami balik dalam pukul 12 lebih, tak dapat nak tengok geng ARUS

Teruskan cerita, malam itu ada ajak en zul. datang jamming bersama. Malam tu en zul dapat jamming bersama Fynn Jamal. Alang-alang dah datang, aku ajak dia jamming jgklah. Sebelum nak bertolak, sempat dia makan 3 pinggan lauk ikan kat umah aku ni.
Malam tu, bila dah sampai galeri shah alam, selamba jelah menegur member member yang kenal. Otam, Fauzan, Alvin, Syai, dan dara48, bebudak Arus. Terus terus je, tgk en zul, otam dan shai (nama sama) praktis. Memang selamba saja mereka ni. Sempat juga tunjukkan dara t-shirt special yang dia design khas untuk saya dan tunang saya. Melepak juga ngan bebudak Arus, menjamming slow slow.

Masa nak kebawah, gua sempat jugak melepak ngan Along Zip Zieller. Alamak memang stone blues lah. Layan siut. Kitorang jamming kapok ngan Along, layan layan slide guitar.

Tetiba Syai dah panggil Otam untuk sesi open mic dan sesi freestyle. Syai pun memanggil nama ninjaseni. Tibalah masanya untuk memulas idea spontan. Malam tu main dua lagu, first main gitar, second main blues harp. Orait saja, selamba meraban, walaupun syai dah kekurang idea. Nasib baik ada member diorang, boleh rapping(sori nama lupa).

Adui, penat betul. Esok dah kena p jb, ada urusan lain. Sekian sahaja.

Leave a Reply

Open chat