FAIZ SAAID

BLOG ORANG SELANGOR

Azka dan Lembunisasi

Azka dan Lembunisasi

AZKA dan LEMBUNISASI. Azka – bermaksud suci, pure, . Betul betul dalam state asal . Kalau kita buka lagi keadlam bidang nutrisi, jawabnya dia adalah natural, organik, tidak sintetik, tidak bercampur dengan bahan yang bahaya. Ianya juga bukan genetic modified organism (GMO).

Azka dan Lembunisasi

Isu sekarang dalam surah ni kenapa tiada Halalan thoyiban ? Maksudnya pemuda yang sedang menghadapi pemerintahan yang korup, memang sukar nak beza antara halal dan haram. Nak lagi best, makanan yang thoyiban lagilah takde ( contohm mcm maggie , halal tapi tak thoyiban).

Negara kita pun dah ada macam macam isu halal, dari isu ada babi, ada isu logo halal jakim, dan yang paling teruk sekali isu daging kartel. Sebab tuh surah ni tak mention bab halalan thoyiban,

Nak cerita bab GMO, ni ada dalam surah An Nisa , Allah ada cabar manusia pasal ubah ciptaan Allah, (4:119)

Maksudnya; “Dan pasti akan aku sesatkan mereka, dan akan aku bangkitkan angan-angan kosong pada mereka, dan akan aku suruh mereka memotong telinga-telinga binatang ternakan (lalu mereka betul-betul memotongnya), dan akan aku suruh mereka mengubah ciptaan Allah (lalu mereka betul-betul mengubahnya). Barangsiapa yang menjadikan syaitan sebagai pelindung selain Allah, maka sesungguhnya dia menderita kerugian yang nyata”.
Bermula dengan fahaman tentang Halal, Thoyiban, Azka, barulah kita faham maksud sebenar hadith rasulullah ,

“Rasulullah SAW telah melarang ubat yang kotor.”

Nak lagi, best, kalau kita dengar berita dari orang yang fasiq, lagilah kena tabayun dulu, lepas tuh dah rasa was was dan syubahah, wajib tinggal.

Company yang produce lembunisasi pun banyak salah laku, banyak percanggahan, banyak masalah sebelum nih. Pemerintah pun sesama sendiri, cucuk belakang kawan nak rampas kuasa

So agak agak boleh tak percaya LEMBUNISASI nih ?

DAJAL : GMO, MSG, ARTIFICIAL FLAVORED, SINTETIK DRUGS, ….

Allah SWT berfirman:

وَكَذٰلِكَ بَعَثْنٰهُمْ لِيَتَسَآءَلُوا بَيْنَهُمْ ۚ قَالَ قَآئِلٌ مِّنْهُمْ كَمْ لَبِثْتُمْ ۖ قَالُوا لَبِثْنَا يَوْمًا أَوْ بَعْضَ يَوْمٍ ۚ قَالُوا رَبُّكُمْ أَعْلَمُ بِمَا لَبِثْتُمْ فَابْعَثُوٓا أَحَدَكُمْ بِوَرِقِكُمْ هٰذِهِۦٓ إِلَى الْمَدِينَةِ فَلْيَنْظُرْ أَيُّهَآ أَزْكٰى طَعَامًا فَلْيَأْتِكُمْ بِرِزْقٍ مِّنْهُ وَلْيَتَلَطَّفْ وَلَا يُشْعِرَنَّ بِكُمْ أَحَدًا
wa kazaalika ba’asnaahum liyatasaaa`aluu bainahum, qoola qooo`ilum min-hum kam labistum, qooluu labisnaa yauman au ba’dho yauum, qooluu robbukum a’lamu bimaa labistum, fab’asuuu ahadakum biwariqikum haazihiii ilal-madiinati falyanzhur ayyuhaaa azkaa tho’aaman falya`tikum birizqim min-hu walyatalaththof wa laa yusy’ironna bikum ahadaa

“Dan demikianlah pula Kami bangkitkan mereka (dari tidurnya), supaya mereka bertanya-tanyaan sesama sendiri. Salah seorang di antaranya bertanya: Berapa lama kamu tidur? (sebahagian dari) mereka menjawab: Kita telah tidur selama sehari atau sebahagian dari sehari. (Sebahagian lagi dari) mereka berkata: Tuhan kamu lebih menengetahui tentang lamanya kamu tidur; sekarang utuslah salah seorang dari kamu, membawa wang perak kamu ini ke bandar; kemudian biarlah dia mencari dan memilih mana-mana jenis makanan yang lebih baik lagi halal (yang dijual di situ); kemudian hendaklah ia membawa untuk kamu sedikit habuan daripadanya; dan hendaklah ia berlemah-lembut dengan bersungguh-sungguh (semasa di bandar); dan janganlah dia melakukan sesuatu yang menyebabkan sesiapapun menyedari akan hal kamu.”
(QS. Al-Kahf 18: Ayat 19)

Pernah baca ke surah Al Kahfi ? Semua tahu, setiap hari jumaat kita kena baca, eh rasulullah kata baca surah ni kalau nak elak fitnah dajjal. Hahaha, kalau tak sempat baca 10 yang awal takpun 10 yang akhir. Kita pun baca, baca, tapi sayang , kebanyakkan baca pun baca arab je, asal sedap telinga, tanpa nak tahu pun apa yang sebenarnya clue, hidden message yang Allah nak bagi kepada manusia.

Tapi dalam cerita pemuda alkahfi ni, setelah dibangunkan dari tidur yang lama, Allah suruh seorang dari mereka pergi kepasar, membeli makanan dengan wang perak. Kalau pasal pendapat wang perak ni, selalu je dengar. Tapi bab makanan ni aku tak pernah dengar sampailah aku terdengar sheikh imran kata pasal purest food. Aku pun buat sikit penelitian, cari roots word pure ni dalam ayat tuh. Oh root dia mcm dalam gambar tuh. Ok, root word dia ni sama dengan perkataan zakat, mensucikan harta, cari pasal root word ni, banyak dalam quran. Semuanya tentang penyucian jiwa.

Jadi korang pernah tanya tak ? Apa kaitan purest food ni dengan Akhir zaman kito nih ? Hahaha dulu zaman rasulullah mungkin takde, tapi masuk era dajjal ni, korang semua dah didedahkan dengan macam macam makanan, yang katanya halal, tapi sebenarnya dah rosak, ada msg, gmo, dan macam macam lagi. Pastu pulak budak budak kita suka makan jajan. Memang merosakkan badan, dan paling sedih, makanan tak elok ni punca banyak penyakit kanser . Hadoi.

Lepas tuh pulak, nak ajar makan sayur buah nasi, lagilah sukar zaman sekarang. Nasi dulu tak sama dengan sekarang. Buah dulu zat dah kurang. Sayur pun dah kurang zat, tambah lagi dengan gmo, haih, memang cabaran sungguh. Ayam pun suntik, nak cepat. Boleh kata lah semua makanan kita sekarang ni tak cukup zat.

Benda ni kita takkan ada kesedaran kalau takde ilmu tentang diet permakanan, nutrisi, sains, dan juga quran. Untung jugak saya dan isteri Ainul Fadzilah Mustafa terjebak buat bisnes. Ok kita tahu suplemen ni memang pure dan natural. Tapi sebenarnya bila buat sekarang nih, kitorang diberikan kesedaran tentang permakanan yang sihat. Pasal gmo, eat clean, makanan gula putih, jajan. Lagi sekarang kat rumah terus pakai gula organik. Hahaha, lepas ni kena improve lagi untuk dapatkan permakanan yang terbaik,

Nak lagi best, pergi buat ladang sendiri, kawal semuanya dari A sampai Z , hehehe. Oklah sahaja untuk kali nih.

KHAZAR – Berlakon Jadi Bani Israel , Bajet Suci, Keturunan Yakjuj Makjuj ?

cerita bab khazar dan bangsa israel ni telah menjadi topik perbualan kami Ainul Mustafa. teori terbaru tentang klue siapa dia yajuj dan makjuj ni terserlah bila seorang saintis dari john hopkins telah membuat kajian, jews amerika europe ni bukan dari keturunan abraham, tapi dari khazar. Hooo siapa dia khazar nih ?

Khazar ni dulu satu bangsa yang gile kuat macam mongol. Diorang ni memang sangat power, sampai satu masa diorang nak pecah belahkan dunia, diorang telah memeluk agama judaism, dan membuatkan bangsa israel sebenar tersisih, dan diorang ni habis perlahan lahan menguasai dunia, yang dikenali sebagai zionis israel.

Lokasi khazar ni terletak di mana ? ye terletak seperti yang disebut dalam quran, lokasi dimana yakjuj dan makjuj di diperangkap dalam tembok kebal binaan dzulkarnain. Tapi seperti kata dzulkarnain, dengan izin Allah, tembok ini akan runtuh juga. Betul ke dah runtuh ?

Dalam quran ada 2 ayat tentang yakjuj dan makjuj, satu ayat dalam surah alkahfi, yang tuh standard, tapi ada satu lagi ayat tentang yakjuj dan makjuj, iaitu

” Hingga apabila dibukakan (tembok) Ya’juj dan Ma’juj, dan mereka turun dengan cepat dari seluruh tempat yang tinggi. “(alanbiya-96)

Pernah terfikir tak kamu semua, kenap Dzulkarnain yang power diberikan kuasa dari timur dan barat itu tak bunuh je yakjuj dan makjuj nih ? Satu penelitian dibuat, memang bangsa nih, power gile.

Nak kata power tka power ? habis kerosakan dalam dunia nih, depa buat. Sistem yang diorang buat pun kita tak boleh lawan. Dari sistem demokrasi, matawang, PBB, FB, hahaha, habis umat islam gaduh siang malam 24 jam. Ni baru lawan sistem, belum lawan perang betul betul lagi. Itupun ramai umat islam, khasnya malaysia lemah kaw kaw, hahaha, habis kena tipu.

Boleh percaya ke aku cakap nih ? NI pembacaan je, ada yang lebih pakar dari aku. ish ish, dasyat bangsa depa nih !!!

cubalah baca banyak banyak, tahulah kenapa dunia sekarang ni sangat porak peranda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat