Banyak Fikir Banyak Buat Baru Bagus

Banyak Fikir Banyak Buat Baru Bagus

FIKIR BANYAK BUATNYA TIDAK

Bukan nak cakap sesiapa, cakap pada diri sendiri je. Dulu kita suka membaca menganalisis dan mengkaji dan kaji dan datang macam macam kelas, dan akhirnya apa pun tak buat. Memang teruk sungguh perangai nih. Jadi kita ini jadilah tugu negara, tak bergerak sebab juga jadi takut apa yang kita fikirkan sampai takut ambil risiko.

Tapi orang yang suka buat, diorang praktikal, dan belajar dari keselipan. Ini dipanggil einstein pengalaman adalah guru terbaik. Apapun belajar sikit dan terus buat. Walaupun kita belajar sikit, tapi sebenarnya yang sikit itu yang boleh diubah ubah dan improvisasi jadi power. Kalau siapa rajin tonton naruto, tahulah naruto tahu kage bunshin je, tapi dia boleh buat macam macam dengan teknik tuh.

Jadi nak lebih ISLAM, lebih wasatiyah, lebih balance, kenalah jadi dua dua, perlu seimbang dan seiring. THINKER dan DOER. Seronoknya kami ini ada join group shaklee PICC, group nih memang balance, sebelum buat kita fikir dulu, lepas tuh terus buat, dan lepas buat ada post analysis dan macam macam lagi. Apa macam setuju tak ?

Korang ni THINKER atau DOER ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge