bisnes shaklee

Bisnes Shaklee Ok Ke ? Pecah Kepala Aku !!!

BISNES SHAKLEE MEMANG MENYUSAHKAN, BUAT AKU PECAH KEPALA STRESS SIANG MALAM

Kau cakap senang , buat bisnes shaklee ni best, boleh setel hutanglah, boleh beli kereta besar.

beli ladang kelapa sawit, travel macam akacan, beli kereta sport macam wak zainul, citt poorah, tuh semua palsu belaka.

Kau tahu sebenarnya, selama aku buat shaklee nih, hampir 5 tahun, aku tahu betapa buat shaklee ni, STRESS GILE,

Kau tahu kenapa boleh sampai pecah kepala ?

1. FIKIR PASAL SALES DAN DOWNLINE

Kau tahu tak, hahaha, kau ingat senang ke nak buat sales, kalau kau doktor yang comel tuh, ataupun blogger comel ramai peminat esp berkotak kotak takpalah, tapi ini kau orang biasa, sales ciput je,

Pastu downline kau buat hal, bukan semua perangai macam kau, cakap sikit pening kepala merajuk, habis kau, hahaha, jadi pecahkepala siang malam pasal benda nih.

2. BUSY MEMANJANG

Kau tahu, buat business ni, habis busy memanjang, habis kau, hahaha, kau kena buat itu ini,siang malam fikir, kalau kerja pejabat senang, 9 to 5, habis setel,

Ni tak, kau dah mula kerja sendiri, bajet ada masalah kan, tapi kau sebenarnya kena usaha, setiap masa tuh emas, habis gaduh anak beranak, hahhaa.

3. DUIT KEKADANG TAKDE

hahhaa, hakikat normal business, duit ciput, sedap sales bukan selalu naik .

ada masa turun, masa tulah duit habis, lari bajet.

pening pala bulan tulah kau kena bayar itu ini, sampai peminat kau selalu call bila nak bayar itu ini.

4. KALAU SAKIT PENING PALA

Hahhaa, dulu masa kerja oklah boleh claim, kau sakit, bolehlah pergi klinik mana mana, ok takpa ada orang tolong bayar.

tapi hakikatnya, kalau aku start demam, duit kena keluar, lepas tuh masa akan terbuang,

masa tuh kau ada closing lah, kau kena coaching, kena pos barang, weih sakit weih.

Hhahaa, jadi kau nak buat shaklee ke ? Kau sanggup ke nak hadapi keperitan nih ?

Kau stress, takde orang nak beli, kau promote siang malam, kekadang sales laju, kekadang ciput.

bisnes shaklee

TAPI CABARAN MEMBUATKAN KITA MATANG DALAM BISNES SHAKLEE

Sebab kau yakin rezeki 9/10 tuh, kau tahu, setiap keperitan tuh bukan bermakna kau akan kecundang.

Setiap keperitan tuh, ada makna besar bagi kami berdua.

Masa kau keperitan, stress kepala memanjang, masa tuh kau akan dapat GOLD MINE dalam business shaklee nih.

kau tahu apa yang bernilai dalam keperitan tuh ?

1. KAU AKAN BELAJAR BERFIKIR CARA CEO / FOUNDER

Bila kau hadapi semua cabaran sales up and down donwline,

masa tuh kau akan belajar erti sebenar jadi CEO, erti sebenar jadi BOSS, kau akan dapat belajar jadi seorang leader yang hebat.

2. KAU PANDAI URUS MASA

Bila kau belajar urus masa masa tuh kau akan dapat satu benda, iaitu MASA FLEKSIBEL. Sebab kau belajar urus masa.

Masa tuh kau akan belajar, apa marketing yang bagus, apa nak buat, masa tuh kau belajar bukan semua benda kau boleh buat.

masa tuh kau belajar, rezeki orang lain, kau belajar konsep LEVERAGE, dan macam macam lagi.

MAsa busy tuh, kau akan belajar, SOLAT AWAL WAKTU tuh yang terbaik, kau akan rasa kenikmatannya , bila kau konsisten buat.

Lagi lagi lelaki, berjemaah tuh lah masa kau uruskan stress kau.

3. KAU BELAJAR URUSKAN HUTANG / JANGAN BOROS/ SETELKAN HUTANG

Masa ni kau tahu, betapa peritnya nak jadi najib tun razak nak keluarkan bajet.

Kau kena fikir macam seorang CEO yang uruskan duit syarikat.

Masa ni kau akan belajar, HUTANG MEMANG JAHAT,

hahhaa, kau belajar berjimat, dikala susah, masa senang hidup kau akan bersyukur kau dapat lebih.

kau tahu zakat, sedekah tuh, penyuci harta, hahhaa,

masa nih memang kau akan buat shaklee bersungguh sungguh.

Kau tahu, erti business ada turun naik. Kau baca tak surah al kahfi ?

kan Allah boleh tarik je kekayaaan kau bila bila masa.

Masa ni kau belajar kekentalan, bila harta kau tetiba Allah tarik,

masa ni kau belajar, dan tahu, siapa yang beri rezeki kepada kau.

Bukan boss kau, bukan upline kau, dan bukan downline kau, tapi ALLAH !!!

4. KAU AKAN MAKAN SHAKLEE SUNGGUH SUNGGUH

MAsa kau demam, kau tahu nilai KESIHATAN ini lagi mahal dari DUIT kat atas tadi.

Kau tahu bila tak sihat, kau nak buat kerja pun tak boleh buat.

Masa ni jugak kau tahu, ok kau kena makan shaklee konsisten, kau kena jaga makan, kena diet, kau belajar dan hargai pasal organik food dan macam macam lagi.

Kau tahu nilai kesihatan mahal, kau tak rasa bila kau kerja dengan orang, tapi bila kau kerja sendiri, baru tahu peritnya bila seorang CEO tuh sakit.

Tapi masa sakit ni pun kau dah belajar, teknik marketing yangsesuai, kau belajar pasal leverage, kau belajar urus masa,

BISNES SHAKLEE MEMANG PERIT

NAK tak nak , aku cakap senang, setiap benda BEST dalam bisnes SHAKALEE nih, aku dapat kereta , pergi melancong bumi California percuma, semuanya akan datang dengan KEPERITAN.

Tapi bak kata founder supermom Hadhatina Mkb dan Mohd Kamarul Baharin, kita kena

“CERIA HADAPI CABARAN !!!”

Ianya bukan pasal kau ada kereta bmw merah ( beli pun loan selamik ), bukan pasal kau melancong sana sini.

Itu segi fizikal, aku pun dah rasa, tak dalah power macam orang lain.

Tapi aku tahu, AKU JADI ORANG, bila buat bisnes SHAKLEE BETUL BETUL !!!!!!!!!!!!!!

Ye nak jadi hebat dalam bisnes shaklee, bukan buat sekadar buat.

Kalau rasa nak tambah side income, ok buatlah, lepastu kau kata tak jadi, bolehlah pergi buat bisnes lain.

Yang ni pula, kau dah sampai satu tahap FOKUS, jawabnya kau sendirilah yang kena bertanggungjawab.

Ianya bisnes jangka panjang, sebab orang sentiasa ada ada ada dan ada.

Manusia tetap ada, cuma kita je kena sentiasa berubah, dan mengikut peredaran zaman, dan sentiasa belajar benda baru untuk terus maju.

ps: Ainul Mustafa setuju tak ?

0 comments on “Bisnes Shaklee Ok Ke ? Pecah Kepala Aku !!!Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge