FAIZ SAAID

Blog Orang Selangor

Blogspot dan Page Facebook

Blogspot dan Page Facebook
Alhamdulillah hari ni dapat ajar bebudak supermom tentang kelebihan blogspot dan page facebook. semuanya ada kelebihan dan kekurangan. nak compare benda ni memang payah, sampai r.u R.u. Adyani Ab Rahman jadi tepu belajar blogspot dan page nih.

BLOGSPOT VS WORDPRESS

blogspot adalah cara mudah dan cepat nak ada blog. sejak google beli blogspot, semuanya dah ada dalam server google. ramai je bloggers terkenal semuanya pakai blogspot. tapi wordpress berbayar lebih teratur dan bersistem selain dari plug in yang advanced dan banyak layout dan benda lain boleh buat. 

PAGE VS PERSONAL

page facebook adalah satu sistem yang menarik bila digabungkan dengan blog kita. guna page lebih best bila kita boleh uji semua tajuk blog kita dengan lebih strategi. page boleh edit untuk gambar lebih power. kelebihan statistik page boleh guna untuk melihat keberkesanan tajuk kita. selain boleh ulang kongsi artikel sama sebab ada kanta pencari berbanding fb personal. tapi fb personal lebih senang, ramai followera, senang kumpul dan bersosial. followers mudah lekat berbanding likers page.


BLOGGERS VS LEADERS

akhirnya, lahirlah satu sistem yang boleh digunakan, manfaatkan yang percuma sebaiknya, sebelum ambil keputusan untul berpindah ke sistem yang lebih baik. akhirnya yang mudah dan murah itu jika diduplikasi, ianya menjadi kuasa yang hebat. komitmen adalah penentu segala sistem yang diwujudkan. inilah pelajaran sukar, beza antara bloggers biasa untuk sales sendiri dengan seorang leaders shaklee yang perlu pastikan sistem yang mereka ciptakan mudah diduplikasi. itulah pelajaran blogspot dan page facebook untuk hari ini.

2 thoughts on “Blogspot dan Page Facebook

Leave a Reply

Open chat