FAIZ SAAID

Blog Orang Selangor

Boleh Kurus Ke Kalau Ambil AJHT ?

Boleh Kurus Ke Kalau Ambil AJHT ?
Soalan yang ditanya di atas ini, boleh tak AJHT ni kasi kita kurus ? Jawapannya, Boleh, tapi bukanlah semudah yang kita sangkakan. Jom tengok apa faktor yang boleh membuatkan kita manfaatkan AJHT untuk kuruskan badan.
ajht shaklee

1) C UNTUK CERGAS

Untuk yang mengambil AJHT, ramai dah tahu AJHT ada vitamin C, yang membantu membentuk immune badan kita. Apapun vitamin C ni memang diperlukan untuk releasekan stress kita, bila kurang stress, takdalah berat badan naik. Bak kata Kevin Zahri: C untuk Cergas.

2) ZINK BOLEH TAMBAH HORMON TESTOSTERONE 

Khasiat Zinc ni sebenarnya membantu pemulihan tisu sendi yang rosak, dan seterusnya membuat sendi kita pulih. Apapun selain itu, mengikut kajian, zinc membantu meningkatkan hormon testosterone dalam badan, yang selalu dikaitkan dengan penurunan berat badan. Apapun ada juga mengatakan, zinc boleh meningkatkan selera makan dan membuatkan seseorang itu gemuk, mungkin sebab terlalu banyak makan. Kajian lain juga mengatakan zinc mampu membuang lemak visceral di perut dengan berlakunya peningkatan hormon testosterone.

3) SENDI TAK SAKIT BOLEH BERSENAM

Hahahha, yang nilah paling penting, kalau malas nak senaman walaupun tulang sendi semua dah elok, memang tak jadilah kurusnya. Apapun, buat yang mengambil AJHT ni, ada testimonial yang bagus dari seorang ayah kawan kami. Tadi masa ada gathering RMC, dia cakap, ayah dia jalan laju je lepas ambil AJHT, sebelum ni ayahnya macam tak larat sangat, sampai susah nak bergerak. 

Leave a Reply

Open chat