Cara Hilangkan Pening Kepala

Boleh kata semua orang akan pening kepala, bila dah terlampau panas. Atau memang dah teruk sangat, jawabnya boleh jadi selsema, kepenatan, dan keletihan. Apa nak buat nih, benda paling teruk masa kepanasan ialah pening kepala. Jadi bila dah pening tuh, ada yang cakap, terus je pergi klinik, takut jadi apa-apa. Ada pulak cakap bantai panadol. Ada yang cakap pulak makan itu dan ini. Ada yang paling sempoi ialah tidur terus.
sakit kepala

PANAS SEBABKAN SAKIT KEPALA ?

Tapi best part yang korang boleh buat adalah kalau rasa pening kepala, cubalah minum air banyak. Bukan minum coca cola banyak, tapi minum air masak,suam. Ingat ye, bukan air manis. air ni nak kena minum banyak, memang aku pun pernah try, kalau dah panas tuh, buatkan air dalam badan dah berkurang, sebab tuh jadi sakit sakit badan sampai pening. Maknanya dah keletihan lah tuh. So minum air banyak nih. Nak data saintifik pasal nih, hangpa boleh baca artikel NCBI –A randomized trial on the effects of regular water intake in patients with recurrent headaches.- tahun 2012.

SAKIT KEPALA LAGI ?

Tapi kalau rasa asyik pening kepala je, walaupun tak panas, itu better hang tanya doktor, sambil tuh hang cukupkan badan hang dengan vitamin dan mineral, itu pilihan masing masing, semestinya aku pakai yang ada #landmarkstudyterbaik. yehaaa

2 comments on “Cara Hilangkan Pening KepalaAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge