FAIZ SAAID

Blog Orang Selangor

Cara Sihat Bagi Penyakit SLE

Cara Sihat Bagi Penyakit SLE
Hooo, hari ini, ada pula orang duk tanya saya pasal penyakit SLE nih, apa kebenda ni, bunyi macam macam pelik. Tapi sebenarnya penyakit nih tak pelik bagi warga jutawan Shaklee, sebab mereka dah tere dan faham apa itu SLE dan cara mengurangkan sakit SLE nih. Tapi takpalah, jom kita baca sikit pasal SLE .

rawatan pesakit SLE

Tiada penawar untuk SLE ?

Memang tiada, kalau anda baca beberapa rujukan penting bagi penyakit Systemic Lupus Erythematosus, bunyi pun pelik macam angin kuskus. Penyakit ni memang masih dalam kajian, sehinggakan ianya perlukan pendekatan, dan penjagaan yang betul. Memang ada satu persatuan khas, iaitu Persatuan SLE Malaysia, bagi membincangkan dan mengambil berat tentang penyakit SLE ini. Bayangkan jika sistem immune anda menyerang badan anda sendiri, begitulah yang terjadi kepada pesakit SLE, Antibodi yang tidak normal menyebabkan sistem imunisasi menjadi huru hara, dan menyebabkan badan menjadi lemah.

Cerita Tentang Iffah Anuar

Seorang jutawan Shaklee, master Zuraifah Anuar, atau dikenali sebagai Iffah Anuar, seorang yang menghidap penyakit SLE. Memang kalau mendengar ceritanya, agak pilu dan sedih, badan terlalu lemah, selalu kena penyakit dan sebagainya. Tetapi, iffah bangkit, dengan khasiat Vivix Shaklee, Iffah berubah 360 darjah, dan sekarang menjadi seorang JUTAWAN MUSLIMAH yang berjaya, wajahnya sekarang ceria dan gembira bercerita pengalaman dan tips untuk merawat pesakit SLE.

Cara Hidup Pesakit SLE

Dalam website lupusmalaysia.org, ada beberapa cadangan yang bagus untuk pesakit SLE. Paling penting sekali pesakit SLE perlulah kekalkan cara hidup yang sihat, dan jangan lupa untuk membuat senaman ringan. Paling penting sekali, sokongan keluarga amat penting untuk pesakit SLE. Cerita Iffah Anuar adalah satu contoh bagaimana seorang pengidap SLE berjaya bangkit, dari SLE bertukar menjadi Jutawan. Ianya satu movitasi yang kuat bagi pesakit SLE yang merasakan mereka tiada harapan di dunia ini.

Leave a Reply

Open chat