Category: blog

Isu Kartel Daging

Semua daging yang dihantar untuk diimport mesti guna reefer container pada suhu -50 macam dalam pic ni. Maksudnya bila container seperti ini dengan suhu yang ….

Wujudkan Masa Untuk Anak Main Handphone

GAJET TIME Anak anak memang tak.boleh lepas dari bermain gajrt, handphone, tablet,laptop dan sebagainya. Kita semua tak terlepas dari kenafsuan bermain gajet sampai melalut lewat ….

10 Tips Hafal Surah Pendek

Tips hafal surah pendek (terutama bagi anak kecil): 1. Perdengarkan bacaan kepada anak berulang kali melalui audio atau video (YouTube, atau dari mana-mana audio). 2. ….

Risau Umur 40 Kerja Tak Stabil ?

“Risaulah, umur nak masuk 40, kerja masih belum stabil.” “Aku pun risau juga, umur dah nak masuk 40, tapi belum ada anak.” “Haish. Aku ni ….

Masalah Atomy

Isu atomy ni sebenarnya bukan susah pun nak faham. Isu ni bukan sesimple halal atau haram bermuamalat dengan orang kafir. Isu ni kena buka luas ….

Shopee Pay Later Riba ?

SHOPEE PAY LATER Ramai yang bertanya kepada kami berkenaan sistem baru yang diperkenalkan Shopee iatu Shopee Pay Later atau ringkasannya SPayLater. SPayLater ialah sistem bayaran ….

Ilmu Terpenting Elon Musk

Siapa tak kenal Elon Musk? Elon Musk bergelar manusia terkaya didunia pada tahun 2021 membuktikan kerjaya sebagai usahawan adalah No. 1 di dunia. Sekarang ramai ….

Open chat