Category: SAINS

FARADAY VS MAXWELL

Michael Faraday yang jumpa kaitan elektrik dan magnet yang sebenarnya saling berkait. Dari magnet, kita boleh hasilkan elektrik, contoh macam dynamo basikal. Tapi dengan elektrik ….

Lawak Pakatan

Dalam kita menyambut kemerdekaan, ada pula status lawak saya, oh banyak pula yang like ye, tapi bila time promote shaklee, tak banyak like. Hadoi. Ini ….

Sedap Ke Makan Beras Rebus ?

Alhamdulillah, hari ni isteri saya masak beras rebus, parboil rice  cap bombei, alamak sekali warna dia lain macam sikit. Aku mula-mula risau pula takut budak-budak ….

Kau Dah Ready Pergi Haji ?

Semalam ada melawat kawan baru balik haji, Alhamdulillah, merasalah makan kurma ajwa, best pulak, kurma ni baru aku tahu  ada gmo jugak. Nampak sangat orang ….