Cinch Shake Shaklee Waktu Berpuasa

Salam sejahtera, tulis pos, malam-malam macam ni, takut jugak, seram, tapi tadi terlepas gua nak pergi stadium nak jumpa member-member baru penyokong Selangor. Apapun, untuk menyiapkan draft post yang dirancang lama gila ni, marilah kita tengok beberapa tips terbaik semasa bulan puasa ini. Oklah kali ini, kita tengok Cinch Shake semasa waktu berpuasa. Bagus ke tidak ? Hooo , jom lah, saya nak share sikit kebaikan minum Cinch waktu berpuasa nanti. Hoo, tinggal beberapa hari je lagi, huhuhu..
makan shaklee bulan puasa

Leucine dan Puasa

Dalam cinch ni, ada satu elemen protein khas, iaitu Leucine, apa ke benda ni ? Kiranya banyak jaguh bina badan membincangkan perana Leucine untuk membina otot dan sebagainya. Shaklee pula dalam kajiannya yang lama gila mendapati, Leucine dapat membantu untuk mengekalkan jisim otot semasa kita membuat sesuatu aktviti, atau semasa kita tidak makan. Jadi, biasanya, diet akan menjadi yoyo kerana orang tak tahu yang masa puasa, walaupun berat dah turun, yang turun tu ialah jisim otot, dan bukannya LEMAK !!! Jadi Cinch dengan formula khas LEUCINE dapat membantu anda untuk berpuasa dan diet dengan lebih bagus.

Multivitamin

Masa berpuasa juga, kecergasan badan perlulah di jaga, dan kekurangan vitamin akan berlaku, jadi Cinch amat sesuai untuk diambil sebagai multivitamin ketika berpuasa, jika anda malas sangat nak telan vitamin banyak-banyak. Kalau tak suka atau alah dengan protein soya cinch, ada juga vitamin lain seperti Meal Shakes, yang ni tengah promosi, baik beli cepat !!!

Macam mana nak Ambil

Yang best nya, dulu saya ambil waktu sahur dan berbuka, kiranya kalau dah lambat sangat nak sahur, tak tahu nak telan apa, cepat-cepat bancuh cinch shake sebelum azan, hahha. Masa berbuka pulak, bolehlah ambil cinch shake, lepastu time berbuka tu, makan nasi, ala kadar sahaja, kerana Cinch Shake tu membuatkan anda kenyang dan bertenaga ketika nak solat tarawikh nanti. Memang best, superb !!! Kalau nak best, suruh wife atau wife ketiga blend dengan kurma, memang masyuk. korang boleh order je set kurus shaklee kat sini

0 comments on “Cinch Shake Shaklee Waktu BerpuasaAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge