COD SHAKLEE – Human Touch , Spread The Love

0
COD SHAKLEE – Human Touch , Spread The Love

KAU INGAT LABU, DIORANG PERLUKAN KAU

Aku baru je sampai rumah dari cod shaklee, habis juga mendengar lagi luahan suara makcik anak 5 yang duduk di ppr cheras sana. Gerak lepas isyak, terus cari rumah , pergi sana takde parking, parking luar, pusing balik sampai dapat parking. Makcik tuh pulak sorang kat rumah, pergilah jugak angkut anak, datang dan menyantuni keluhan makcik nih. Naik turun tangga dua tingkat dengan mendukung anak, dapat duit terus balik.

Itu cerita aku dan isteri, ulang episod sama , dulu punya episod sampai ke ampang cod, jumpa akak ni ada masalah cyst, borak punya lama sampai anak pun tak larat menunggu. Tengah malam malam mengantuk. Ada pulak makcik ni nak jugak produk tuh malam malam buta. Lepas tarawikh, terus balik ambil stok hantar ke seri kembangan, dengan mengantuk level 16, hantar jugak . Ada pulak malam malam kena pergi sepang masuk jalan hutan gelap gelita, masuk area rumah india, masuk rumah flat jenis tak bertamadun busuk sampah merata, semata mata nak cod shaklee.

Kau bayangkam buat shaklee ni penat. Ye memang penat sebab orang tuh nak cod. Ye betul Nak jumpa kau dan anak anak kau. Tapi lepas tuh , feedback baik , ada yang cyst dah hilanh, ada yang akak ipar dia dah makin baik dari kanser, ada yang bengkak dan surut, dan macam macam lagi. Ada yang cod gla je, tapi dengar cerita dah pregnant. Bagi aku, itu memang berbaloi. Tapi yanh lebih penting darituh ialah

HUMAN TOUCH, SPREAD THE LOVE,

Kau boleh je suruh orang lain cod, kau boleh je pos barang tuh, kau boleh je suruh orang tu beli sendiri. Tapi benda tuh takkan gantikan nilai KASIH SAYANG SESAMA INSAN dalam buat shaklee nih. Kau datang jumpa dia, kau cuba dengar keluhan dia, kau dengar jugak isi hati dia, masalah dia, dari sepuluh minit sampai melalut sejam pun ada. Kau cuba masuk dalam kasut dia, itu membuatkan nilai kasih sesama insan tuh mahal dalam shaklee. Kau datang dengan semangat nak tgk customer kau sihat. Kau nampak kesusahan, kau nampak kesenagan, kau nampak kegembiraan, kau nak kegelisahan kau nampak pengharapan customer kau, bukan sekadar tulisan testimonial di wasap atau di facebook.

INGAT LABU, KALAU SEKADAR DAPAT DUIT , BUSINESS LAIN PUN BOLEH DAPAT DUIT.

KAU INGAT BENDA LABU, AKU YAKIN BENDA INI AKAN BUAT KAU KEKAL DAN TERUS CINTA DENGAN BUSINESS SHAKLEE !!!

LEAVE A REPLY

CommentLuv badge