DNA BABI: Cadbury Menekan Jakim ?

DNA BABI: Cadbury Menekan Jakim ?

Isu DNA babi dalam produk Cadbury telah terjawab dengan berita rasmj dari JAKIM, yang mengatakan tiada DNA babi dalam produk cadbury yang ditahan. Memang pelik , dan pelik. Hehhe ada beberapa cerita panas disebalik coklat ada dna babi nih.
1. Betul Ke Jakim Di Tekan ?
Manalah saya tahu, tapi ramai dah share cerita seorang ustaz yang katanya ditekan, dan macam macam lagilah isu cadbury ini. Katanya ada saham itu dan ini. Jadi selagi tak sahih cerita itu, saya pun tak percaya.
2. Kuasa Pengguna
Ingat kepada kuasa kita sebagai pengguna. Kalau rasa produk tu bagus, kalai yakin haram, dan rasa waswas, baik jangan makan, dan tinggalkan benda yang waswas ini.
3. Jamil Khir Kena Makan Dulu
Hahhaha yang ni kinta Jamil Khir makan dulu, idea bijak dari otai naja superbvitamin. Jadi kenalah buktikan yang cadbury itu bebas dari DNA babi.
4. Trol Baik Punya
Hahhaha tak terlepas dari lawak, trol, jadi bahan lawak, ini sudah semestinya. Kalau tak bosanlah rakyat malaysia, yang memang suka melawak.

Faiz Saaid

Seorang yang kacak berambut kerinting yang suka menulis idea merapu. Kalau ada cerita, semua cerita dia nak ulas dengan pandangan mata beliau yang sepet

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu