FACEBOOK – Cara Terbaik Kumpul Likers, Followers dan Engagement Banyak

FACEBOOK – Cara Terbaik Kumpul Likers, Followers dan Engagement Banyak

FACEBOOK KRIK KRIK KRIK ?

terbaca suatu post pasal fb nih, katanya krik krik krik, so platform business yang betul ialah buat BLOG. betul ke nih?hahahha memang gila macam tuh, sebabnya.

CONTENT TAK MENARIK

Content tak menarik, takde feel, jawabnya memang fb pun krik krik krik. Sapa yang menjual, lagi krik krik krik, lagi fb marah, dia penat penat buat fbAds, sediakan platform menjual, orang tak nak guna. End up Mark Zuckerberg sentiasa cari jalan untuk buat algorithm yang bole mengesan post yang confirm menjual. Hahhaa

MEDIA SOSIAL UNTUK BERSOSIAL

Very fundamental media sosial ialah untuk bersosial, hahaha yeke, supaya ramai dapat manfaat dari perkongsian yang ada. Hahaha So lagi ramai orang engage dengan fb, lagi mark suka, sebab kat fb ni best dan tak bosan, sentiasa ada content menarik.

CONTENT PROVIDER DAPAT LEBIH ENGAGEMENT

Nak dapat follower banyak, memang tengok pada orang yang ada content best , diorang nih dapat ramai follower sebab diorang ni memang penyumbang kepada keseronokan orang main fb, orang syok main fb, sentiasa duduk depan fb sebab ada content provider yang mantap nih. Hahahha.

KELEMAHAN GOOGLE

Guna Blog pun tentu jugak ada kekurangan, ada jugak masalah kalau content tuh tak menarik. Kalau search keyword permasalahan, tentu blog yang tak nampak menjual boleh dapat first rank berbanding yang confirm menjual. Percaya tak ? Kalau tak google pun rugilah, sebab semua nak main SEO free nih, sampai end up manipulate artikel untuk dapar rnking.

Google pun makin pandai, algorithm mereka pun berubah setiap masa, semuanya sebab diorang pun nak pastikan content fresh dan menepati citarasa.

GUNA BLOG KE FACEBOOK ?

Guna dua dua, dengan tahu fundamental setiap satu. Media sosial bersosialah dengan gembira. Blog pun best ada kelebihan, seban blog ni rumah korang, suka hati korang nak buat apa.haha

Facebook bila dah tukar algorithm tuh, mungkin pengguna fb dah byk lari, atau content dah makin bosan . hmm. Nak content power nih, cuba usha timeline kek Lin Chalo , hahahaha.

CARA NAJIHAH RAZALI UPDATE FACEBOOK

Salam sejahtera semua, lepas solat jumaat ni, tentu ramai yang nak sambung buat kerja, ataupun, ada yang bercuti satu Malaysia, mungkin juga ada yang tidur siang, membasuh baju, membanting tulang, mengejar biawak dan sebagainya. Oklah, korang tahu tak, dalam dunia era Mark Zukerbeg ni, cara update status amat penting sekali, so korang tahu tak bila masa yang sesuai update facebook, hoo, ok kat bawah ni ada tips yang aku belajar dari anak buah aku Siti Najihah

  1. Bak kata jiha, hari minggu memang jaranglah, sebab hari minggu orang dah letak mindset untuk berjalan-jalan dan spend time dengan family
  2. Orang yang masuk ofis, apapun nak buka facebook dulu yang sepam dua, so masa ni sesuai update
  3. Time nak minum pukul 10 stgh tuh, lepak kat pantry, time tu pun bagus untuk update
  4. Setengah jam lepas lunch, memang orang tak buat kerja, tentu nak bagi makanan turun, so tgk facebook jugak, time ni pun boleh je update, kalau hari jumaat, lepas jumaat pun cun update.
  5. Sebelum nak balik kerja rasanya pun bagus update facebook
  6. Selepas maghrib, sebelum nak makan malam
  7. Sebelum tido pun, semualah, nak tengok fb,whastapp dan sebagainya. Ok so kat sini dah boleh update memukau punya

OK thanks Siti Najihah yang sudi share tips update facebook yang berkesan, ok selamat mencuba dan selamat beramal !!! Oh ye,  video di atas adalah sebahagian dari kelas VLOGyang akan datang pada  16 september ni !!!

Faiz Saaid

Seorang yang kacak berambut kerinting yang suka menulis idea merapu. Kalau ada cerita, semua cerita dia nak ulas dengan pandangan mata beliau yang sepet

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu