FAIZ SAAID

BLOG ORANG SELANGOR

Flashman Maskman Jetman

Flashman Maskman Jetman

Flashman Maskman Jetman. Menarik cerita flashman ialah mereka nak cari mak bapak mereka yang hilang. Tapi last sekali hanya Sara (flash kuning) yang ternyata jumpa dengan family beliau. Tapi sara hanya tahu bila dia naik mesin masa ciptaan bapanya ketika di bumi.

Flashman Maskman Jetman

Tapi last sekali mereka terpaksa balik ke planet flash sebab setiap orang di planet flash akan ada satu masalah, mereka tak.boleh hidup lama di bumi.Begitulah agak sedih skt cerita flashman berbanding maskman yang happy ending. Mask merah akhirnya dapat kahwin dengan aweknya yang ditelan bumi masa episod satu. Ending cerita jetman lagi kelakar, jetman hitam mati kena cucuk masa perkahwinan jetman merah dgn jetman pink.

Sejak dua menjak ni, asyik kecoh pasal PW

Nak order barang kena PW ( personal wassap)
Nak beraktivti kena join PW ( persatuanwanita )
Nak hadapi keganasan ikut cara Najib PW (pendekatan wasatiyah )
Nak kahwin kena bayar PW ( perancang walimatulurus)
Nak jumpa irwan syah kena pandai nyanyi lagu PW ( pencintan Wanita)

kalau nak berdebat mesti ada sorang jadi PW ( penjaga waktu )
PIlihanraya nanti ada jugak golongan PW ( politik wang )
Nak melancung tukar duit jumpa PW ( pengurup wang )
Nak pergi pest buku kena jugak pergi PW (pwtc)

Macam macam lah PW , anda takkan dapat lari dari PW !!!

JOM BUAT SIDE INCOME RM 2000 DALAM MASA 25 HARI

Memang bunyi macam pelik, tapi itulah zaman sekarang, dah try jimat sana sini, masih tak cukup jugak. Nak lebih sedih lagi, setiap masa harga barang, perkhidmatan akan naik dan terus naik, tapi gaji makin turun, apa cite nih

Nak tak nak zaman sekarang semua orang kena buat side income nak tampung kehidupan. Korang mesti nak setelkan hutang kan ? Mesti jugak nak buat saving untuk anak kan ? Mesti nak bagi duit untuk mak ayah kan ?

Lepas tuh sekarang ni business macam macam kat luar perlukan modal sangat tinggi, sampai ada yang kena berhutang. Aduh, ada yang berjaya tapi sikit sangat, jawabnya ada yang gagal dan menanggung hutang sampai mati !!!

Jom abam joe nak ajar korang macam mana nak buat duit poket RM 2000 dalam masa 25 hari je. Teknik ni terbukti berkesan dan ramai yang dah berjaya buat income lebih dari jumlah nih.

Jangan buang masa, PM sekarang kalau tak sabar nak tahu !!!

wasap.my/60163944294/25D2000/

Apr 2, 2019

Baru nak buat kerja sekolah, bertuah kau Arreessa, dah pesan banyak kali. Ada kerja sekolah tak ? Dah pesan cuti nih buat, tapi rilek je kau, main gembira sana sini. Last tadi lepas cod , baru nak buat kerja sekolah. Sib baik tinggal sikit je. Memang bertuah kau.

tapi…..

Perangai ni terbawak pulak kepada bapak beliau. Last minit baru nak closing . Nasib baik boleh online malam, sib baiklah ada online banking. Tapi kalau sistem, internet buat hal, jahanam closing . Patut siapkan awal awal closing.

Cycle depan mesti ubat tabiat closing last minit nih. Jom geng geng #projekdds kita jadi insan cemerlang

Ainul Mustafa , bulan depan kita naik sr key ke ?

Lawak Pakatan

Sep 1, 2018
Dalam kita menyambut kemerdekaan, ada pula status lawak saya, oh banyak pula yang like ye, tapi bila time promote bisnes tak banyak like. Hadoi. Ini adalah koleksi status lawak kerajaan baru nih. Bajet merdeka, tapi rupanya macam tak merdeka. Hhahaha tepok !!!

Apa persamaan TOTO dan MANIFESTO ?

TOTO memperjudikan duit
MANIFESTO memperjudikan rakyat

MALAYSIA LAMA vs MALAYSIA BARU

dulu barisan ,sekarang pakatan,
dulu kangkung, sekarang tomato,
dulu GST, sekarang SST,
dulu dacing, sekarang hancing,

ASAL USUL PAKATAN HARAPAN.

Selepas PAS dah mula tak suka DAP, jadi pakatan(masa ni pakatan rakyat), perlukan lagi kekuatan untuk mengalahkan bani 1MDB. Jadi matsabu dah keluar pas, mereka tubuhkan parti politik baru iaitu parti amanah negara atau singkatannya PAN, jadi nampaknya pakatan memang mengharapkan PAN sertai mereka, jadi jadilah nama mereka

PAKATAN HARAP PAN !!!

3F ni tolong buat kaw kaw sebaiknya

Faith – kau mesti percaya dulu apa yang kau buat tuh ada kebaikannya
Focus – kau dah ada faith yang kuat, kau kena terus focus, jangan pandang belakang lagi
Finish – habiskan benda yang kau buat tuh, yehaa

Eh, mana pergi duit syiling anak saya ? Oh hari ini, saya nak masukkan duit syiling ke Tabung Haji. Alhamdulillah, banyak juga. Lepas ini nak buat apa pula ? Saya tukar semua duit syiling , dengan duit kertas anak saya, ditambah lagi dengan duit mamanya, tukar kepada emas 1g. Senangkan ? harga pun takdalah ribu ribu, yang penting, rajin rajin menabung. Jom tukar duit syiling ke emas !!!

Mari kita amalkan. Kredit tu IK

Salam sejahtera, saya sudah melanggan email dari irfankhairi.com, Anda bila lagi ? ternyata banyak tips berguna dari IK untuk kita praktikan dalam kehidupan. Bagaimana hendak berjaya di usia muda ? Jawapannya ialah pengurusan masa. 3 langkah dari IK ialah

1-Menetapkan matlamat jangka pendek adalah sebahagian dari pengurusan masa.
Kalau saya, kita kalau kerja  yang panjang, kita boleh bahagikan kepada skop skop kecil, senang
hendak mencapai matlamat ini.

2-Tulis matlamat di atas malam sebelumnya.
Saya akan kongsikan dengan anda, kisah seorang peniaga yang selalu menyebut matlamatnya
sebelum tidur.

3-Fikirkan kesengsaraan jika kerja tidak habis
Anda pun tahu, bila kerja tak ikut waktu, banyak masalah yang akan timbul.

dream – by bila – paling cepat bila ( dont play safe)

Dream Mimpi , bila, tapi paling awal nak jugak !!! Dengan ini saya umumkan saya nak

1. Saya nak bercuti di Japan Disneyland, tempat sampah di osaka rm 50000 – december 2020 – jun 2019

2. Nak bayar zakat rm 10000 sebulan – jan 2021 – jun – 2020

3. Nak pergi kashmir rm 50000 – feb 2022 – feb 2020

4. Nak beli kereta porsche cash rm 700000 – dec 2025 – feb 2022

5. Nak buat rumah banglo cash rm 1 juta – feb 2023 – feb 2021

Harini rasa kecewa bila Amsyiq

tak boleh terima untuk penjualan emas. Sebab saya selalu juga beli di sini. Harini bila nak jual balik, katanya kena hold dulu dua minggu atas masalah teknikal. Jadi hari ini memang tiada rezeki nak menjual emas amsyiq kepada amsyiq sendiri. Jadi terpaksa alternatif lain untuk jual emas.

Nampaknya memang tanda tanda business EMAS memang menurun, atau memang saya takda rezeki hari ini. Jawabnya kenalah cari alternatif lain macam rahnu. Harap rahnh kat pejabat POS lah jawabnya. Oklah sambung ke HQ untuk urusan lain pulak, mari kita berronggeng !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat