GEGENPRESSING LIVERPOOL – Julang EPL Tahun Depan ?

GEGENPRESSING LIVERPOOL – Julang EPL Tahun Depan ?

Kalau hangpa semua peminat gegenpressing liverpool, tahun ni semua fans akan teruja tengok liverpool main bola. Tapi cuba baca 2 berita kat bawah nih, korang rasa

  • JAN 2016 – Gegenpressing Liverpool Klopp sebabkan kecederaan teruk
  • DEC 2018 – Liverpool ada harapan menang epl

GEGENPRESSING LIVERPOOL

Lepas game liverpool menang lawan man u 3-1, abam joe tetiba follow tengok live 2 game selepasnya, liverpool lawan newcastle dan semalam liverpool lawan arsenal ? Keputusannya ? Newcastle yang nak bermain defensive kena kitai 4 gol, arsenal yang main open play kena bedal 5 gol. Memang best game liverpool season nih. Puas hati tengok macam mana kulup membentuk gegen pressing paling power dalam epl, hampir semua player boleh menyerang dan jaringkan gol. Memang sampai ada orang kata liverpool punya pace laju macam makan dadah, hahaha. Pernah fikir ke mana depa dapat kelajuan membunuh dan control ball gile padu nih ?

LATIHAN KERAS

Jawapannya LATIHAN KERAS KLOPP sejak awal klopp join liverpool. Ada banyak faktor lain selain dari player bagus, ada nutritionist dari jerman, ada mo salah, dan macam macam lagi. Tapi faktor utama ialah Latihan keras dari awal. Sejak 2015 , diorang kena training gila kental. Memang ada orang komplen gegen pressing memang sakit. Sampai greame souness kritik latihan klopp boleh menjahanamkan player. Tapi itu cerita awal 2016. Fast forward, kalau kome tengok game liverpool sekarang, baru nampak gile best . Semuanya laju memyerang, dan paling utama fit untuk bertahan, sampai sadio mane pun turun buat kerja defensive, kalau counter attack tuh memang superlaju, boleh pressing sampai lawan buat silap macam goal firmino semalam, dan boleh juga build up dari bawah dengan kawalan kemas dan tepat.

DNA BOLASEPAK

Asas dia jurulatih memang ambil masa nak tanam falsafah bolasepak dalam sesebuah pasukan. Manager terbaik dulu yang bersabar dengan latihan ialah Alex Ferguson . SAF pun amek masa 6 tahun untuk develop attacking football man u, yang macam ole guna solkjear buat sekarang. Jadi klop berjaya bertahan dalam liverpool, dan sekarang hasil dia liverpool tak kalah dalam liga, bolos hanya 8 gol, dan game play memang pantas dan menarik untuk ditonton. Kalau kita tengok game play tan cheng hoe masa AFF tuh dah meyakinkan bagi abam joe. Cumanya TCH ni kena ambil masa untuk develop dna bolasepak nih, selain kena harapkan semua player ini improve dari segi teknikal kawalan bola dan boleh bermain pantas.

MAMPUKAH LIVERPOOL ?

Nak dijadikan cerita, semua result ambil masa. Latihan keras, cedera , dan kalah semuanya proses pembelajaran. Abam joe cerita kat kat kak Ainul Mustafa pasal training klopp nih. Hahaha kita pun sama, nak jadi hebat mesti lalu penat lelah cedera sakitnya ku disini dan macam macam tohmahan, sabar dan terus sabar, satu hari nanti tentu kita akan hebat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge