Harmonika

HARMONIKA BUAT KAWAN BARU

Rupanya dah lama dah koleksi ni,boleh dikira rasanya mahu jugak hampir 9 tahun, itupun ada yang dah hilang, satu set pulak tuh, hahha, itu tak masuk lagi yang ada dalam kereta, yang tuh duk main dengan budak budak tuh, ada je yang dah hilang , bagi kawan, dan macam macam lagi, bersepah benda kecik ni kat rumah aku, kalau tak dijaga, hahah nasiblah.
harmonika buat kawan

BELAJAR MAIN

Cabaran nak belajar main benda nih sebab bapak aku le, dia ada harmonika tremolo yang panjang tuh, yang tuh bunyi klasik china pun ada. Tapi aku makin membesar ni suka kepada blues, lagi lagi lagi blues gang. Yeah. So apa lagi, jawabnya aku belajar sendiri, tengok internet, macam mana, lepas tuh, habis roomate aku kat utm dengar aku praktis. Hhahaha, dan masuk je second semester, aku boleh bedal benda nih buat perform, belasah jelah time tuh.

RECORDING

Tahun demi tahun, member punya band ajak recording demo, pe lagi belasah lah harmonika satu. Lagu yang betul betul aku ingat sampai sekarang tuh ialah Lagu JIWANG kumpulan HOUDINIX, yang tuh solo harmonika pertama yang aku rekod, harmonika yang digunakan tuh pun ada sampai sekarang.

ORDER INTERNET

Lepas tuh bila rasa nak jadi profesional nak jamming semua lagu, time tulah aku collect harmonia yang mahal sikit. Sound pun sedap, tapi itu pun ada yang lagi sedap. Yang tak sedap nya, ada beberapa key yang takda kat malaysia, aku kena tempah kat internet, mamat uk tuh shipping mahu 2 minggu je, hahahha, satu barang mahu dalam 30 pound, hooo, mahel sungguh. Sekarang lagi mahal.

BUSINESS

Nantilah sekarang ni aku bedal je yang ada nih, banyak orang aku jumpa dengan harmonika nih, hahahaha, ni je modal yang ada. Hahhaha, oklah , lepas ni kena buat biz bersungguh sungguh, kumpul duit, kito beli satu set lagi, yang lebih besst, bolelah bawak pergi jalan jalan, jamming, masuk studio, rekod, prap prap prap, lagu cowboy makan durian !!!!

MINYAK IKAN

Benda ni nak main senang, sebab kau tiiup pun bunyi, tarik pun bunyi, kau control bibir kau, hahaha, habis meletup bunyi. Layan siut. Hahhaah, nak lagi best, kena makan minyak ikan omega3, kasi pernafasan baik punya, sambil tuh lari satu tasik shah alam. Yehuuuu.

0 comments on “HarmonikaAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge