Hidup Kena Ada Passion dan Purpose

Hidup Kena Ada Passion dan Purpose

Purpose In Life

Assalamualaikum semua

Saya ada terbaca atikel haritu tentang – Finding the Life Purpose, secara amnya ia memberitahu org yg takde purpose in life ni hidupnya tak ada halatuju.

Jadi dia sarankan utk cari life purpose…

Tapi apa sebenarnya life purpose?

Benda yg menggerakkan kita ni ada 2:

1- PASSION
2- PURPOSE

PASSION apa yang kita nak & nak buat

PURPOSE adalah apa yang TUHAN nak dari kita & nak kita buat

By right kita dah tahu kan purpose tu, tak payah nak cari2 lagi.

Org yg cemerlang adalah yg fulfil keduanya – passion & purpose.

Dia kejar impian dia kerana dia tau, impian yg tinggi adalah anugerah dr Tuhan. Dan makin tinggi impian, kita makin dekat dgn Tuhan.

Dan dia kejar purpose dia in life. Dia buat kerja dgn bersungguh2 krn dia tau Tuhan dia suka org bersungguh. Dia buat dgn jujur & amanah. Dia takkan buat kerja sekerat jalan krn dia tahu Tuhan dia tak suka.

Ada org yg tak faham antara passion dgn purpose, dia cuma kejar ‘purpose’ tapi dia lupa dalam passion tu ada purpose… cthnya buat kerja sekerat jalan je…. tanpa dia tahu kerja tu adalah ibadah.

Thats why we must inspire our team to work hard to fulfil their passion+purpose.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat