Impact Speaker National Conference 2019, Puas Hati Gila !!!

Impact Speaker National Conference 2019, Puas Hati Gila !!!

27 APRIL 2009

, 10 tahun lalu abam joe bercakap pada 3 orang panel, masa itu viva master electrical engineering di utm skudai . Alhamdulillah masa tuh berdebar jugak nak present thesis master time tuh. Akhirnya lulus dengan minor correction.

Lepas tuh graduation pada 27 mac 2010 dan dinobatkan sebagai pelajar terbaik master elektrikal engineering dan terima lagi anugerah, pro chancellor. Hahaha semua nampak jalam abam joe akan jadi pensyarah universiti yang ada title phd .. Ini cerita 10 tahun lepas.

27 APRIL 2019

Kali ni abam joe dan kak Ainul Mustafa diberi 6 minit untuk berkongsi kisah perjalanan kami dalam business Shaklee. 6 tahun perjalanan dalam shaklee, terus menerus konsisten akhirnya diberi ruang oleh pihak shaklee untuk berkongsi stage dengan leader leader lain yang hebat. Alhamdulillah rezeki cycle baru ini untuk momentum road to master coordinator. Memang best sangat boleh berucap depan beribu leader yang hadir nanti. Bolehlah feeling glamer.

TAPI…….

Dalam perjalanan menuju master , 6 tahun gembira ketawa, pernah kecewa gile rasa down gile, buat kelas macam macam, berapa kerat je datang. Ada dulu buat kelas kat rumah, beli nasi lemak banyak, takde orang datang Last last buang cam tuh je, huhuhu. Dulu juga pernah buat kelas malam, nak ajak geng geng semua, 3 orang je datang, apa nak jadi, kami teruskan je kelas tuh, siapa yang ada kami teruskan juga. Sampai ada masa tuh, master fahmy je singgah kelas malam tuh dengan mizi dan sarah. Malam tuh jugak kami draft pelan strategi untuk adakan muzakarah ireach. Memang kelas malam tuh, sampai ke 12 malam lebih, balik rumah penat, banyak kali fikir ada ke harapan nak grow. People come and go , yang go tuh lagi ramai, jahanam jadinya kami.

TERUSKAN

ye teruskan buat dan buat, dan akhirnya detik december 2016, idea nak grow dalam businessd datang, dan kami terus fokus dan fokus. Akhirnya naik rank key coordinator mac 2018. Kami buka pintu rumah untuk kengkawan nak belajar, belajar berbayar free, kami teruskan jugak. Ada masa tuh, ada yang singgaj pukul 10 malam, kami layan je, padahal petang tuh ada orang lain datang coaching. Tapi macam biasa, bila buat kelas, berapa kerat je datang hahahha. Tak tahulah apa nak jadi dengan kami.

ALHAMDULILLAH

Tahun ni dua kali diberi peluang berucap, sekali tuh di mrr , beratus dengar. Bula ni di PICC, maybe beribu yang akan dengar sesi rock n roll kami.

Dulu ingat lagi, kami pergi sungai petani buat kelas instagram, jejak jutawan. Pagi esok gerak kul 4 pagi nak kejar kelas master naquib kul 8 pagi di kl. Bawak macam schumacer Hahaha. Kenangan siut, time tuh, petang lepas tuh kenprogram jejak jutawan. Bial dapat peluang ni, rasa puas hati kaw kaw. Alhamdulillah. keep persistence dalam shaklee memang berbaloi.

Thank you mama Zurinah Hassan abah Mohamed Saaid Abdul Manap untuk doa mereka untuk kami. Adik beradik yang support kami. Tak master lagi pun, tapi puas hati di pilih jadi impak speaker tahun nih.

YEAH !!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge