FAIZ SAAID

BLOG ORANG SELANGOR

Kembara Seni Indonesia

Kembara Seni Indonesia

EKSPRESI SENI INDONESIA

ALhamdulillah, 2 tahun lepas, dengan duit bonus , kami satu team supermom telah pergi melawat bumi Indonesia, sambil tuh panjat candi borobudur, layan keroncong tepi jalan yang memang superb sedap.

 

Memang sebenarnya business ni ialah untuk pergi explore peluang bisnes di Indonesia. Tapi dalam masa yang sama, masa tuh aku dah fikir kerja gila, bawak gitar pergi travel. Hahhaa ini adalah kali pertama aku bawak gitar naik flight, penat weih, hahaha.

 

 

JAMMING DALAM KERETAPI

Antara benda yang aku gile buat ialah pergi jamming dalam keretapi , dari jogja ke indonesia. ahahha, ini memang cool, sebab duit bonus beli gitar ni, terus buat video, hahaha. Layan siut.

 

Dalam keretapi ni sebenarnya banyak berborak dan melihat sendiri bumi indonesia yang sangat cantik. 8 jam dalam keretapi, kitorang dah bosan, aku ajak Penjejak Bayang jalan jalan ke kafe, sambil tuh bila keretapi berhenti, kitorang keluar jalan jalan, sambil borak borak dengan stewardess keretapi , hahaha. Feel siut, antara yang aku ingat ialah review novel laskar pelangi dengan suami kak NoorAzmiah Mohamad, memang syok pengalaman nih.

 

AKTIVITI COOL SUPERMOM

Boleh kata setiap destinasi, mana mana tempat, memang akan singgah berjamming, gila gila kentang, hahaha upline super cool Mohd Kamarul Baharin dan Hadhatina Mkb tolong rekod video video nih, memang supermom memang berjaya buat aktiviti aktiviti macam nih.

 

Ada lagi episod ulangan, kumpul bonus balik, bikin lagi gempak lepas nih, pergi travel ni rupanya banyak idea dapat, balik dari Indonesia, siap buat dua lagu lagi, hahhaha, feel siut travel macam nih, kena buat dengan group, hahha, jom kito Ainul Fadzilah Mustafa.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat