FAIZ SAAID

BLOG ORANG SELANGOR

Isu BMF dan Atomy

Isu BMF dan Atomy

ISU BMF DAN PRODUK LUAR

1) Bukan semua produk Atomy ada dalam BMF seperti Skincare dan Hemohim. Maka jika nak pakai Skincare Korea, daripada beli di kedai luar dan di luar lebih baik beli di Atomy dapat jana income. Jika ada orang terdekat kena Cancer, HEMOHIM telah terbukti mampu membantu. Produk ini hasil kajian dan R&D para saintis Korea selama 8 tahun. Jadi jika nak cuba Hemohim, kena beli di Atomy sebab telah dipatenkan. Bukan ada di BMF.

2) Tidak semua produk BMF ada di Atomy. Beras, minyak masak, gula, sayur, ikan, daging, semua tak ada. Jadi banyak lagi produk BMF yang kita sokong. Lagi pula, nak support BMF kena ada duit. Kita buat duit di Atomy, ramai orang Islam yang selama ini berbelanja kat kedai-kedai luar tak dapat apa-apa selama ini, kita dapat income. Dah banyak duit nanti, boleh sokong BMF dengan lebih lagi.

3) Atomy hanya salah satu daripada banyak syarikat luar yang berurusniaga di Malaysia. Selama ini kita beli iPhone, Samsung, barangan LG, kereta import, pakaian dan sebagainya yang milik syarikat luar tidak pula jadi isu. Kita beli barang jenama luar tu semua tak terkesan ke ekonomi? Jangan fikir sempit. Atomy memberikan 70% pulangannya kepada kita, barangan luar yang selama ini mereka beli berikan kita apa?

4) Syarikat Atomy tarafnya antarabangsa. Syarikat kita belum ada yang sampai ke taraf itu. Atomy menduduki ranking ke 11 dunia dan kilangnya masuk ke Bursa Saham Korea. Semua itu penting bagi memastikan segala usaha dan masa yang kita curahkan terjamin. Pengalaman sebelum ini menunjukkan banyak syarika MLM orang kita bungkus. Jadi kekukuhan syarikat sangat penting dalam memilih bisnes sampai ke 3 generasi.

Lagi pula Atomy membuka peluang kepada mana-mana kilang di Malaysia untuk masukkan produknya dalam Atomy. Dengan syarat memenuhi kriteria dan syarat Atomy. Atomy pentingkn kualiti dan kepuasan konsumer. Jadi kilang orang Islam patut rebut peluang. Ada 24 juta consumer dan terus boleh pergi pasaran global di hampir 20 buah negara.

Diharap perkongsian ini menguatkan lagi semangat utk terus menjadi Atomian yg berjaya suatu hari nanti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat