FAIZ SAAID

Blog Orang Selangor

JACK

JACK

JACK – Anjing Kejiranan
Jun 7, 2018
alam impiananjing liarsemangat kejiranan
mula mula survey tempat nih, saya pelik kenapa ada anjing liar berkeliaran kat luar nih. Hadoi, tgk lagi anjing ni selalu duduk kat rumah depan. Masa survey kat rumah nih saya dan agent kena sergah sebab dia tak kenal,tiba tiba nak masuk rumah kosong. Hadoi, pening kepala.

Penyewa depan kata, anjing ni dah lama duduk situ, kering nak kematian, sebab dia dah lama kat situ, dia berkhidmat kepada kejiranan nih.

Mula mula tuh takut, sebab dia selalu jugak sergah kitorg, habis satu masa dia curious pagar elektrik kitorg rosak, habis dia dtg sergah,menangis budak budak nih. Tapi lama lama anak aku bagi dia makan, dia ok jgklah, tapi ada kekadang tuh dia buat perangai jgk.

Macam tulah bila dah masuk tempat baru, kenalah cuba belajar adapt tempat baru nih. Tapi nak cakap, bela anjing cara nih tak dibenarkan. Kena ada lesen dan simpan dalam rumah. Harituh aku dah report mbsa, tapi macam biasalah, report je, takde tindakan.

Memang sabar jelah, lepas ni gua nak report kat mat sabu lak, hahaha

Leave a Reply

Open chat