Jamu Sampah Mahal Sysfel ?

Jamu Sampah Mahal Sysfel ?

JAMU SAMPAH?MAHALNYA JAMU SYSFEL!

Kak dya paham sekarang banyak sangat isu produk fake/produk sampah ni. Semua niche business akan kena tempias.

Produk kosmetic ada fake, Tudung lofa ado fake. Tudung kuek2 ada fake,memang merata.

Why? Sebab memang wujud dalam dunia ni manusia yang berniaga letak duit no 1 tanpa fikir halal haram, berkat dan effect pada pengguna. Janji duit masuk produk laku.

Jangan kata business, dalam kehidupan seharian pun ramai je manusia sellfish mcm ni kan!?

So bila kita sedar yang dunia ni memang ada founder produk species ni, siapa perlu bijak now?

Jawapannya KITALAH PERLU BIJAK!

Kita perlu bijak untuk menilai sesuatu produk tu.

Takkan lah semua founder kat Malaysia ni species firaun?

Takkanlah tiada sorang pun yang mementingkan isu halal haram, keberkatan, follow rules dan sop sebenar dan jalankan macam-macam test untuk memastikan keberkesanan produk? Cuba korang fikir.Logik?

Allah itu kan tak kejam, takkanlah die nak tutup and butakan hati semua founder ni. Betul tak?

Sebagai manusia kita perlu pastikan makanan yang masuk dalam tubuh badan kita ni halalan toyiban.

Pemilihan makanan yang menepati hukum syarak dapat membantu pembinaan rohani dan jasmani yang baik.

Selain isu halal, pengguna juga perlu bijak untuk amik tahu apa info/dokumen yang perlu ada untuk memastikan produk itu selamat, bagus dan tidak memudaratkan.

Jangan main beli je. Asal murah je beli tapi tak fikir apa kesan pada tubuh badan. Padahal kita yang tak berapa bijak 😅.

Set jamu sisfel ni halal sebab founder sendiri sangat mengutamakan konsep halal haram dan keberkatan dalam berniaga.

Dan jamu ni sendiri dihasilkan oleh kilang yang dah ada sijil yang diperlukan oleh sesebuah kilang dalam memastikan produk ini selamat dan capai piawain(MESTI, GMP dan lain2)

Even ada few test yg hq dah buat untuk jamu ni :
Lab test
Drug test
Molekul test
Fungus test
Nutrition facts

Usaha Hq ni menunjukkan bukan semua founder produk hanya fikir duit semata. Masih ada founder yang mementingkan isu2 besar ni dalam penghasilan produk.

Jangan persoalkan kenapa sesuatu produk itu mahal sedangkan kita sendiri tidak bertanggungjawab memberi yang terbaik untuk tubuh badan kita.

Remember guys, kita bertanggungjawab untuk tubuh badan kita. So love your self ❤️

#sisfeltitanium
#sysfel
#dyazainal
#developingapowerfulleader
#sysfeloutlet
#sysfeloutletmelaka
#kedaipink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat