FAIZ SAAID

BLOG ORANG SELANGOR

Kalau Nak Berjaya

Kalau Nak Berjaya

Kalau nak berjaya.

1. Jangan salahkan orang bila kita tak capai apa kita nak. Jangan salahkan orang. Jangan salahkan orang. Jangan salahkan orang. Kita kita kita kita.

2. Bekerja dengan orang yang nak berjaya. Sebab kita tak akan boleh tolak orang buat apa yang kita suka. Dorang sendiri yang kena buat keputusan untuk bekerja dan berjaya.
Jadi cara senang . Terus pilih dengan sape kita nak bekerja. Kurangkan beban kita , pilih untuk bekerja dengan orang yang memang NAK.

3. Jangan manja sangat. Susah sikit nak give up. Tak dapat nak nangis . Sikit-sikit badmood . Nak ke taknak sebenarnya. Manja sangat apa pun tak boleh.

4. Rajin. Nak berjaya kena rajin. Kalau asyik kata , nanti la . Sekarang tak sempat la , takde masa la. Penat la . Alamak . Bila nya kerja nak berjalan?

5. Percaya yang kita boleh berjaya, yakin yang kita seorang yang kuat dan hebat. Yakin dan percaya setiap apa yang kita mulakan. Kita akan akhiri dengan kejayaan. Sebab kita tau , kita bukan nya orang yang suka mensia-siakan peluang.

6. Kena ada mentor . Nak berjaya , betul kita kena berdikari. Tapi kita kena ada mentor untuk kita ambik ilmu dan amalan mentor . Kita duplicate saje sukses . Baru la tak buat silap banyak sangat. Semua nak test and error . Jangan buang masa . Cari mentor , belajar dan ikut.

Good luck semua yang nak berjaya.

Pesanan kita kena berjaya . Bukan hanya untuk diri sendiri. Tapi sebagai hamba Allah , sebagai ahli keluarga , sebagai masyakat, sebagai saudara islam.

Buat untuk diri sendiri saje. Biasanya kita mudah putus asa. Jadi kena buat untuk orang lain . Dengan niat kita nak jadi hamba Allah yang banyak memberi manfaat kepada orang lain.

Selamat Pagi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat