FAIZ SAAID

BLOG ORANG SELANGOR

Kenali Atomy Dari Dalam, Bukan Dari Luar

Kenali Atomy Dari Dalam, Bukan Dari Luar

KENALI ATOMY DARI DALAM, BUKAN DARI LUAR

Masa Atomy mula2 masuk Malaysia pada 2016, majoriti hanya bangsa Cina sahaja yang memonopoli market Atomy. Mereka mencipta residual income melalui Atomy. Masa itu, tiada sesiapa yang post di fb isu-isu seperti patuh syariah , Mengapa sokong produk korea , kenapa tidak BMF , Produk Atomy dikatakan sebagai pseudoscience , Ahli-ahli Atomy dituduh sebagai penyamun MLM yang zalim dan bermacam2 tuduhan lagi

Namun….bila Dr Tengku Asmadi ( DTA ) dengan beberapa orang rakan-rakannya yang lain mula mengorak langkah membantu golongan B40, org2 yg hilang pekerjaan dan hilang perniagaan YANG KEBANYAKANNYA BANGSA MELAYU …tiba2 saja timbul semua tuduhan tersebut . Apabila semua isu BMF, isu patuh syariah dan isu MLM telah berjaya dijawab dengan baik tiba-tiba keluar pula sentimen Atomy sokong kristianisasi dan yang paling mengejutkan ialah telah mula terdengar suara menuduh bahawa Atomy adalah SYUBHAH dan merupakan sebahagian agenda dajjal untuk menipu umat islam yang terpedaya dengannya.
Saya tertanya-tanya mengapa bersungguh benar Atomy ini diserang…??

Pada serangan awal saya tidak berminat hendak menjawab kerana ramai sahabat-sahabat Atomy yang lebih berilmu telah pun menjawabnya dengan baik namun apabila Atomy di nista lagi dgn tuduhan terbaru SYUBHAH dan AGENDA DAJJAL ini membuatkan saya terpanggil utk bersuara.

Saya melihat NATIJAH yang terhasil dari perniagaan online Atomy….. ialah di saat2 org ramai tak ada duit dan hilang pekerjaan bahkan ramai yang berhenti berniaga semasa pandemik Covid 19, ramai org MELAYU sudah mula buat duit kerana follow PLATFORM MUDAH yang diperkenalkan melalui SISTEM PERNIAGAAN Atomy. Bukannya buat duit dengan goyang kaki atau memperkudakan orang lain tetapi dengan BERUSAHA bersungguh-sungguh menurut kemampuan masing-masing.

Demikian halnya dengan platform FB . Whatsup dan gmail yang kesemuanya di monopoli oleh gerakan pro-yahudi bahkan kebanyakannya melebarkan agenda lebih dari sekadar kristianisasi namun berbondong2 umat islam mengambil peluang untuk menggunakan platform ini untuk memasarkan produk masing-masing hingga business mereka berjaya dikenali oleh lebih banyak orang. Platform2 seperti FB ini adalah percuma dan paling mudah untuk memasarkan produk dalam perniagaan.

Saya berfikir alangkah DOUBLE STANDARD nya pemahaman kita apabila kita MEMBENARKAN platform FB, WA , Gmail dan menyokong produk2 non muslim yang lain seperti Mary Kay, Mc Donald, Star buck , Seven E , Nestle dari barat dan lain-lain tetapi begitu MENAFIKAN atau MEMUSUHI platform ATOMY dari korea. Dimanakah bezanya platform2 ini semua………….????

Saya melihat hanya SATU PERBEZAAN iaitu platform Atomy memberikan anda pulangan dalam bentuk KEUNTUNGAN PERNIAGAAN yang di kongsi bersama PENGGUNA lain antara 40-70 % manakala platform yang lain tu tidak memberikan anda pulangan apa-apa kecuali hanya menyokong dan menguntungkan pihak yang menyediakan platform itu sahaja. Bila umat islam mula menjadi PENGGUNA BIJAK seperti dalam Atomy tiba-tiba ramai pula musuh yang nak menghancurkannya. Yang sedihnya mereka yang memusuhi itu terdiri dari orang-orang islam itu sendiri. Tidak hairanlah orang islam digelar sebagai jumud kerana berfikiran double standard seperti ini.

Seperti mana kita boleh pergi ke Shopping mall giant atau IOI mall, kita boleh saja memilih barang keperluan kita sahaja tanpa mempedulikan penjualan arak atau daging khinzir yang mungkin ada di dalamnya.
Begitu juga dalam Shopping mall online Atomy, kita boleh memilih barang-barang yang kita perlu sahaja dan pilih yang ada pengesahan sijil halal dari Korean Muslim Federation. Apakah bangsa korea beragama islam bukan saudaranya islam di Malaysia ??? Dan apakah di zaman Rasulullah…. baginda tidak pernah berurus niaga dengan bangsa yahudi sehingga beliau mendapat gelaran AL-AMIN..??

Atomy dituduh bermuslihatkan kata-kata “tiada yuran keahlian “, “tak perlu menjual” , “tak perlu simpan stok ” bertujuan mencari prospek untuk meluaskan atau mengembangkan RANGKAIAN atau NETWORKING. Di dalam dunia ini wujudkah peniagaan yang tidak memerlukan PELAN PEMASARAN dan mencari PELANGGAN-PELANGGAN untuk meluaskan perniagaan??? Alangkah sempitnya fikiran kita jika kita berkata demikian. Tiada sebarang muslihat dalam kata-kata ajakan ini melainkan semuanya adalah BENAR BELAKA dan itulah yang membezakan Atomy dengan perniagaan networking online yang lain . Jika anda rasa ini tidak benar bermakna anda belum mengenali ATOMY DARI DALAM.

Yayasan dan kumpulan-kumpulan sekolah tahfiz pun banyak yang menggunakan PLATFORM FB utk menyampaikan dakwah dan kuliahnya SECARA ONLINE selain dari mengutip dana untuk pembangunan sekolah pondok mereka. Adakah ini dikira SYUBHAH juga kerana pemilik FB ialah seorg yahudi yang menyokong agenda-agenda kristianisasi.

Pandangan Allah kepada kita dalam perniagaan ialah berdasarkan NIAT dan KEJUJURAN dan bagaimana kita MELAKSANAKAN apa yang kita kerjakan. Bukan dengan siapa kita berkawan atau dengan siapa kita berurusan dalam perniagaan.

Pesanan saya kepada semua yang membaca tulisan ini, kenalilah Atomy dari dalam …bukannya dari pandangan luar

Yang belum mengkaji tapi sudah mengkeji,
Yang belum kenal tapi sudah membenci
Yang belum berusaha tapi sudah berputus asa,
Yang batinnya sakit bila mendengar ada orang islam lain yang telah berjaya.

Guru saya berkata: Manusia selalunya memusuhi apa yang TIDAK DIKETAHUINYA.

Jadilah BERLIAN yang meskipun duduk di dalam “lumpur” namun tak hilang kilauannya. Jangan jadi hamba Allah yang merasa sentiasa bersih dan suci lantaran merasa tidak pernah terlibat dengan fitnah dajjal dan tidak pernah cemar sedikit pun dirinya itu dengan sebarang dosa .

Saya yakin Atomy yang baru berusia sekecil anak 4 tahun di Malaysia ini akan melepasi ranjau duri kata nista ini seperti AMWAY dan Shaklee yang sudah berusia berpuluh tahun dan telah melahirkan ramai ahli islam melayu berpendapatan tinggi namun masih kekal berurus niaga di Malaysia kerana telah melepasi zaman fitnahnya.

C&P..
(Saya bukan penulis asal)

Nak jana pendapatan bersama kami di ATOMY?

Wasap saya

http://www.wasap.my/60146592907/joinAtomy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat