16 Days Photo Challenge | Day 7 – Lunch

Hooo, bila sebut pasal lunch, tadi je aku dah bedal 3 ketul ayam goreng, betul betul betul, kata upin ipin dan kawan-kawan. Tapi bila sebut je pasal lunch, ada baik dan buruknya, hooo, jomlah aku share sikit kenapa bagus tak bagusnya kalau lunch ini.
lunch faedah

Kasi Perut Kenyang

hahhaha, nikmat woo makan tengah hari, lagi lagi breakfast pun tak berapa banyak. Kalau dekat kampung dah lama pekena tempoyak, sambal belacan, ikan goreng, ikan masin, dan macam macam lagi. Jadi lunch ini salah satu kebaikannya ialah kita makan mesti perut kenyang, ditambah lagi dengan air sarsi. Macam gambar kat atas ini, icha pun teruja tengok makanan sedap dekat MQT4 Tahfiz Tapah.

Kira Kalori

Hooo, buat yang nak diet, bagusnya ialah makan lunch, jangan skip, sebab kalau skip, takut kita lak makan tak tentu hala, silap-silap boleh makan benda tak sihat. jadi, masa lunch fokus kepada kiraan kalori, macam kevin zahri punya tips aku share dulu. Hahahha, baik punya, jadi kalau nak best, sila control lunch anda.
Day 7 – Lunch

0 comments on “16 Days Photo Challenge | Day 7 – LunchAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge