Kenapa Kena Minum Air ?

Alhamdulillah, hari ini kita dah masuk hari keempat photo challenge. Oklah, bila bercerita pasal air ini, ramai tahu minum air masak bagus. Tapi bila cerita pasal blog ini, banyak juga cerita pasal air dalam blog aku ini. Oklah aku nak cerita sikit pasal air dalam blog aku ini.

minum air untuk sihat

Kenapa Kena Minum Air ?

Hahhaha, memang, kalau minum air, kena banyak, air yang bawak vitamin keseluruh badan, bagi semua fungsi badan berfungsi dengan baik. Hoo, tapi semua orang nak tahu berapa banyak kena minum. Hoo, paling sempoi masa kak norita cerita ialah 25kg 1 liter. Tapi mat saleh kat atas cakap lagi power kalau minum 120 pound kena minum 120 ounce sehari. hahhaa, memang menangis jugak. Tapi apapun semuanya tips nak bagi badan sihat.

Air Minuman Rakyat Malaysia

Tapi korang pun tahu kita  rakyat Malaysia minum macam-macam, dari teh tarik, minum jus, minuman keras pun ada yang teguk jugak, Tapi , kalau korang baca minuman rakyat Malaysia ini, baru korang tahu, yang rakyat malaysia memang power, semua minum , termasuk air zamzam. Hahha, jangan tak baca entry gua tu.

0 comments on “Kenapa Kena Minum Air ?Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge