FAIZ SAAID

BLOG ORANG SELANGOR

Kenapa Saya Suka Tulis Blog

Kenapa Saya Suka Tulis Blog
Alhamdulillah, hari ini hari terakhir cabaran, cabaran 30 hari untuk semua peserta blog kami, kami takdalah pandai sangat pasal blog, ada je yang lebih bagus. Segala ilmu yang dicurahkan, diharap semuanya dapat manfaatkannya. Apa yang menarik kalau tulis blog ini. Saya takdalah nak bercerita pasal faedah, jualan semua, tapi ada satu benda yang lebih saya suka sebenarnya.
gambar tuan peguam sebagai hiasan

1. Berubahnya Lanskap Politik Malaysia 

Hhahaah, antara benda yang gua suka layan masa piliharan raya 2008, ialah blog. Memang gile, banyak gile blog blog, yang berjaya buat rakyat malaysia huru hara. Perubahan politik, strategi media masa perdana gagal memberikan impak kepercayaan, tapi kuasa blog memang dasyat, sehinggakan berlakunya kritikan melampau, pedas, dan maklumat tersebar menjadi fitnah. Ianya memang berkesan, dan seterusnya politik 2013 dirancakkan dengan medium facebook dan sebagainya. Tapi memang gua ingat, banyak blogger kena tangkap kerana isu politik , belum lagi isu lain macam Alvin the chipmunks.

2. Best Tak Masuk TV dan Majalah ?

Itulah yang terjadi, saya tak tulis blog, tapi isteri yang rajin update cerita keluarga, mertua, hahahah, akhirnya kami masuk rancangan semanis kurma, paling legend tahun lepas, ditambah lagi dengan masuk majalah itu, jemputan blogger dan sebagainya, blog memang medium pengiklanan termurah, dan paling mudah, paling sempoi dan paling kekal

3. Harap Kekal Sampai Bila-bila

Akhir kata dari saya, blog saya yang free ini, medium free, harap google masih hidup, disinilah terbinanya wakaf alam maya, mereka membaca, mendapat ilmu, dan menyebarkannya, itulah pahala saya, saya kongsikan, saya tak tahu bila google nak habis, tapi harap harap dapat terus lagi menyumbangkan ilmu dalam blog, sebab saya tahu, blog takkan pupus, kekal sampai bila-bila, orang terus baca dan membaca.

4 thoughts on “Kenapa Saya Suka Tulis Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat