FAIZ SAAID

Blog Orang Selangor

Literature Review

Literature Review

November 6, 2008 at 8:38 AM
kali ni posting agak berbeza, cite pasal literature review, apa kebenda ni.
Sebenarnya benda ni penting, kalu kita nak tahu hala tuju research kita.

Seperti kata supervisor kita, literature review mestilah comprehensive. Ada yang aku terbaca, literature review bukannya summary apa yang orang lain dah buat. Pada masa yang sama, mesti ada critical point of view.

Kita nak kritik kerja orang lain, cari yang related ngan keje kite, pastu sambil bincang kelebihan dan kekurangan orang tu. Macam tulah gayanya.

Memang nak kena baca banyak paper, tapi taklah semua, dan ambil mana yang relevan, payah jugak. Tapi kata supervisor aku senang je,

“You tulis je dulu, Nanti saya baca”

research student atau rockers kampung durian ?

Leave a Reply

Open chat