Makanan Orang New Zealand Best Ke ?

Nak diceritakan hari isnin lepas ikut wife pergi ke satu event best, event makanan, yang  dipanggil sebagai New Zealand Food Connection. hooo ini semua cerita pasal kesedapan, ataupun senang cerita pasal makanan dari company New Zealand. Hoo apa yang best pasal makanan nih, hoo aku rasa lepas aku balik, amek gambar dan rasa makanan diorang, oklah ni yang aku boleh cerita kat  korang.
new zealand

Event ini sebenarnya  nak perkenalkan makanan New Zealand, oh ye, diorang ni nak promote produk diorang, yang bestnya, ada yang dah masuk Malaysia, dan ada yang belum, so kalau korang ada company, restoran, atau nak berniaga makanan diorang, bolehlah datang sini. Memang best makanan diorang nih.
Yang aku respect tuh, makanan diorang ni memang semuanya bagus, non GMO, lembu lembu, daging mereka pun tak kena antibiotik, hooo, rupanya  kerajaan New Zealand sangat  strict dengan benda benda nih, kalau kat malaysia tuh , mungkin dah kena suntik  hormon, GMO, dan macam-macam lagi ubat nak kasi production banyak.
Paling best tentu sekali produk diorang ini memang diiktiraf HALAL, diorang memang  pastikan produk ini Halal dan sesuai untuk majoriti umat  Islam di Malaysia ini. Oklah tuh, tapi bab bab wine tuh confirmle tak halal, hahahha. Oklah, setakat tuh saje yang boleh diceritakan. Pendek je, tapi kalau nak layan gambar, kenalah pergi facebook aku, ok ? Bye !!!

0 comments on “Makanan Orang New Zealand Best Ke ?Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge