METALLICA : Pintu Dunia Metal

METALLICA – PINTU DUNIA METAL ?
zaman aku kecik, masa tuh band rock aku ialah nirvana, ye nirvana kenalkan aku kepada gitar, lepas tuh ada greenday dan macam macam lagi band, offspring, tapi member bawak kaset metallica, layan siut lagu enter sandman, siap ponjam kaset tak pulang, sebab kaset dia olskool ada lirik, kaset yang gua beli hitam je takde lirik.
Lepas tuh pulak bukak balik metal dapatlah dengar mcm mcm band, tentj sekali ialah megadeth, masa ni dah mula fikir riff riff power, terlekat pulakdengan deep purple, iron maiden, tuh belum taruk lagi band band lain macam black sabbath semua.
Tapi perlahan lahan dengar thrash metal bila orang kata slayer best, hahaha lepastuh melekat pulak dengan sepultura, sodom, semuanya pengaruj kartun gayour bersama selamanya. Lepas tuh duk gile tah mcm mana, pergi borong kaset slayer sodom semua. 
Tapi zaman demi zaman, end up baru faham, istilah big4, rupanya metallica ni band thrash metal, yang melwtop jgklah, ahaha, walaupun diorng tahun 90an lagu dah slow. Hooo, dok zaman youtube ni melayan dokumentari thrash metal, feel woo,mesti kena metallica, mesti ada cerita konflik bandmate dave mustaine, dan macam macam lagi.
Bila dok layan big4 nih, ada yang kata slayer lagi ganaz, charlie anthrax lagi padu drumming dia dari lars ulrich, marty mfriedman megadeth solo dia lagi melodic dari kirk hammet, lepastuh ada orang kata, Dave mustaine  megadeth punya riff lagi teknikal dari Hetfield, Album Reign In Blood Slayer adalah bible thrash metal, album terbaik thrash metal sepanjang zaman. tapi….
METALLICA jugak diangkat sebagai band THRASH METAL NO 1 DI DUNIA !!! 
Suharmi Abdul Talib dah beli tiket ke belum ?

2 comments on “METALLICA : Pintu Dunia MetalAdd yours →

  1. Wow..terkenang zaman layan metal..metal msia pulak sempat layan xpdc je..ahhaha..enter sandman memang tetap di hati..go metallica..walau ade hati nak g singapore tapi ku habya mampu gigit bucu katil je berlatarbelakang kan gitar ammet..hahaah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge