FAIZ SAAID

BLOG ORANG SELANGOR

MH17 TERHEMPAS !! Lagi Episod Duka Penuh Konspirasi

MH17 TERHEMPAS !! Lagi Episod Duka Penuh Konspirasi
Takziah, itulah, kata kata yang dapat diucapkan kepada keluarga mangsa, flight pernerbangan MAS MH17, berlepas dari Amsterdam ke Kuala Lumpur, terhempas di sempadan Ukraine dan Rusia. Nampaknya, Malaysia sekali lagi terpaksa menelan episod duka selepas MH370, dan dalam sejarah, tak sampai setahun lagi kita berduka, kita dikejutkan lagi dengan berita MH17.

Konflik UKRAINE dan RUSIA

Memang tak dapat dinafikan, ukraine dan rusia sekarang bergolak, dan tentu sekali, ada sahaja puak yang cuba ambil kesempatan untuk menyalahkan pihak pejuang pemisah. Ukraine secara terang, menyalahkan puak pemisah yang dikatakan cuba untuk membedil pesawat Vladimir Putin, tetapi yang menjadi mangsa ialah MH17. Tapi ada juga yang menyatakan, peluru BUK misile itu memang di bawah kroni Putin, kerana misile itu sungguh canggih, dan mampu menembak tepat ke sasaran.

Konflik RUSIA, CHINA, KOMUNIS

Sekali lagi, sebelum ini, China di heret dalam isu MH370, tapi kali ini, bagaimana pesawat itu jatuh di sempadan Rusia, melibatkan lagi kuasa besar Komunis dunia, Rusia, yang sudah pastinya tidak sebulu dengan USA. Jadi di sini, tentu sekali ada yang menganggap, USA dapat menghantar “BANTUAN” ke UKRAINE, tapi kena fahamlah, bila US hantar bantuan, dengan tentera lengkap semua akan datang !!!

Konflik PALESTINE dan ISRAEL

Memang pada tarikh 17/7 ini, kerajaan Israel dan tekad hendak membuat serangan besar-besaran ke atas GAZA. Adakah ini satu lagi bantuan kuasa ghaib, yang cuba hendak mengalihkan dunia ke Malaysia lagi ? Tentu sekali Israel tidak sukakan Malaysia yang sering mengutuk tindakan rejim Zionis yang kejam terhadap warga Palestine. Nampaknya, isu makin teruk, dunia sekarang menghadapi detik-detik perang akhir zaman yang paling DASYAT !!!

4 thoughts on “MH17 TERHEMPAS !! Lagi Episod Duka Penuh Konspirasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat