MINDSET IBU – Independent , Business, Upline

MINDSET IBU – Independent , Business, Upline

LEPAS KELAS ELEVATE 2.0, SAYA KENA ADA

MINDSET IBU

Korang tahu tak apa definisi IBU ? Biasa kalau kita bukak kamus , kita tahulah maksud ibu ini ada banyak, paling fames ialah ibu ialah orang yang melahirkan anak. Sebab itu ibu ini dia kuat, lepas tuh ibu ini ialah pusat. Ada ibu pejabat, ibu negeri, ibu negara, ibu jari, ibu roti. Power tak IBU nih ? Maksudnya setiap ibu ini dia watak penting dalam membentuk karakter . Ibu negara melambangkan negara, ibu negeri, ibu pejabat, ibu roti, termasuklah ibu kita.

Nak jadi mentor dalam business pun kena ada mindset IBU, tahu tak korang ? Macam juga ibu tadi, kita akan melahirkan generasi, leader semuanya bergantung pada kita. So kat sini nak lebih faham, IBU ini adalah pecahan kepada

1. INDEPENDENT

Bila kita dah kerja sendiri, dah jadi leader sepatutnya kita dah patut berdikari sendiri. Jangan buat semua benda bergantung pada orang lain. First pengharapan kita pada Allah. Dulu kita kerja dengan boss, berharap pada bos bagi bonus, gaji, semuanya bos, tapi kerja sendiri, kitalah bertanggungjawab apa yang terjadi, tak boleh dah salahkan orang lain.

2. BUSINESS OWNER

Mindset kedua ialah kita adalah business owner. Apa yang kita buat, bukan untuk upline, bukan untuk downline. Tapi ini business kita, beraoa banyak tindakan, modal, strategi kita yang bertanggung jawab . Kita jangan jadi kuli pula. Jangan terbawa bawa mindset pekerja pula lagi.

3. UPLINE

Paling penting kita dah jadi upline , walaupun SID, dari sekarang kena ada mindset seorang upline. Kena fikir lebih untuk organisasi, as business owner dan independent . Jangan asyik merungut, walaupun kita ada hak untuk belajar sebagai downline. Kalau kita fikir as upline, kita ada akan jadi lebih bertanggung jawab.

so nak ada minset yang betul, kena ada mindset I.B.U. , Macam mana nak membentuk mindset IBU yang solid molid ? Kena datang kelas ELEVATE seterusnya !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge