FAIZ SAAID

BLOG ORANG SELANGOR

Misteri Sebuah POKOK Yang Ramai Tak Tahu

Misteri Sebuah POKOK Yang Ramai Tak Tahu
Alhamdulillah, hari ni dapat jugaklah mengupdate blog sendiri, bedabedu, oklah, hari ni kita nak selongkar sikit entry pasal pokok dalam blog nih, nampak sangat takda idea sekarang, oklah, takpa, nanti kita selongkar idea tuh nanti, hari ni ulas je mana yang dah tulis sebelum nih

1. Lebah Cari Pokok Bunga

Entry yang aku rasa tulis dengan penghayatan, macam nak tahu bagaimana lebih kecil boleh mengajar manusia, memang hebat, ciri-ciri lebah itu, bagaimana dia bekerja secara berkumpulan, ianya menjadi satu topik dan kajian, dan terus menjadi kajian. Paling hebat budak ASB suka MADU lebah, hahaha.

2. Gambarajah Pokok

Dalam pengiraan kebarangkalian, ada satu istilah yang dipanggil gambarajah pokok, atau bahasa jawa dipanggil Tree Diagram. Oklah, bagusnya gambarajah ini ialah kita boleh senaraikan apa benda yang akan berlaku , kemungkinan yang akan berlaku semasa pengiraan kebarangkalian. Jadi, kalau banyak kemungkinan, makanya gambarajah itu makin lama makin besar.

3. Cara Berfikir Yang Pelik

Hhahaah, ini cerita mana tah aku dapat, memang power betul budak ni fikir, habis cikgu dia kena kaw kaw, cerita ni pasal ada burung hinggap atas pokok, disambung pulak cerita perempuan makan ais krim. Hmmm, macam-macam betul budak-budak sekarang.

4. Raja Buah

Hahhaha, cerita pasal pokok durian, tapi dulu kami ada buat contest Raja Buah Rumah Mesra Ceria, oklah pertandingan ni dimenangi oleh Zana, hahaha, ok, tapi episod ni bak kata tauke upin ipin, memang membantu orang yang sekarang tengah jual durian duri hitam, hoo, sedap woo.

5. Buah Mangga Seksyen 8

Hhahaha, kalau siapa nak buah mangga, kat rumah bapak aku ada banyak pokok mangga, Selain itu ada pokok jambu, rambutan, dan macam-macam pokok lagi, cuma pokok durian je takda, kalau tak confirm ramai datang.

6. Abah Saya Suka Tanam Pokok

Oklah cerita ni pasal abah saya yang suka tanam pokok, masih kuat, rasanya tak perlukan supplement AJHT tuh, tapi bila fikir balik, baik dia ambil vivix, senang cerita.

One thought on “Misteri Sebuah POKOK Yang Ramai Tak Tahu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat