Penat Buat Phd , Sekarang Jual SHAKLEE ?

Dulu masa aku dah buat master, aku suka dah mula tertarik pasal business, ini semua bila wife sendiri yang cari peluang perniagaan yang ada kat internet. Ye, masa tuh kami jumpa seorang blogger jelita, dia ajak join business dia. Hoo ok, seronok jugak diorang ni semangat cerita pasal businesss.
buang masa buat phd

Zaman Sebelum Shaklee

Tapi dalam banyak-banyak benda yang diorang share, aku rasa tak best pulak, takda satu saintifik reason yang betul-betul boleh aku kaji, paper pun takda, last last produk tuh menjadi. Aku rasa tak sesuai lah dengan jiwa aku yang suka baca pasal kajian saintifik nih. End up bila tak boleh buat business tuh, kitorang jual macam-macam barang, buat pelaburan macam-macam, janji dapat pulangan, walaupun tah hapa-hapa punya barang yang kitorang jual .

Terjebak Business Shaklee

Nak dijadikan cerita, wife dah mula ambil shaklee, pada awal tahun 2012, sebab nak kuruskan badan. Mula gelak jugak, sebab business shaklee nih masa kat UTM dulu dah ada, tapi masih tak faham lagi. Tapi sebab produk ni power, berkesan, aku teruskan membaca dan membaca. Walaupun dah rasa buat tuh dah pernah merasa berbelas ribu, tapi itu bukan penyebab saya betul-betul teruja nak buat shaklee.

Kesan Banyak Membaca

Sampai ke satu tahap, bila upline suruh buat tugasan, hari hari kena sharing kat facebook, bagi tajuk, buat sharing kat facebook, bila sampai satu tajuk tentang Land Mark Study Shaklee , barulah saya betul-betul faham dan teruja semangat seorang Multi Billionaire yang sanggup perabis duit nak beli SHAKLEE nih, dan bukan dia nak tiru atau nak buat produk baru nih. Ye saya sedar, produk shaklee memang yang terbaik dan terbukti, satu satunya vitamin yang direview oleh pihak ketiga, dan dibuktikan melalui kajian tiga tahun. Tahun 2007 itu titik bermulanya Shaklee terus naik dan naik, bila result Profesor Gladys Block menunjukkan makan shaklee akan lebih sihat, berbanding makan vitamin lain atau tak makan supplemen langsung.

Semangat Membaca

Semangat membaca dan terus membaca memang diteruskan. Shaklee bukan produk magik, seminit dua terus hilang, terus cantik, bukan kosmetik terus jadi cantik luaran. Semuanya bermula dari dalaman, berdasarkan fakta saintifik dan melalui kajian demi kajian. Sebab itu SHAKLEE nak kira jumlah duit yang diorang belanja untuk penyelidikan sahaja dan sampai $250 juta, kalau convert duit malaysia, dah cecah RM 1 Billion. Hahha, 1 Billion tuh banyak weih, bukan senang senang nak belanja, sebab tuh korang sangat untung kalau ada orang derma korang 2.6 billion masuk bank korang.

Tak Rugi Ada Phd Master Buat Shaklee

Jadi nak kata ilmu masa phd master nih, akan digunakan sepenuhnya untuk memantapkan lagi penulisan aku nih, gunakan skill yang dah belajar masa phd dan master nih, supaya lebih kenal dan lebih cinta produk shaklee. Setiap nombor dan fakta, memang menarik, banyak lagi nak kena baca, baca dan terus membaca. Mungkin korang dalam friendlist ni memang minat research, why not join team diet diet sihat, manalah tahu cerita korang lagi gempak. Tak cuba, tak tahu , hahahaha. 

3 comments on “Penat Buat Phd , Sekarang Jual SHAKLEE ?Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge