Pengedar Shaklee Ibarat BOLASEPAK !!!

Pengedar Shaklee Ibarat BOLASEPAK !!!

KAMI BERMAIN BOLASEPAK MODEN, SAMA SAMA MENYERANG SAMA SAMA BERTAHAN

Zulaikha Ali ada tanya kami di post kak Ainul Mustafa sebelum nih, betul ke abam joe convince kat prospek supaya daftar NEP tadi ? Jawapan abam joe, abam joe dengan kak ainul sama sama buat untuk convincekan prospek. Ianya ibarat bolasepak moden.

Eh BOLA SEPAK ?

Ya betul. Pasangan SID ini ibarat permainan bolasepak. Ada beberapa ciri pasangan SID ini. Macam macam kategori. Normal sukan bola sepak ialah ada pemain dan penyokong. Itu lumrahkan ? Oklah semua tahu pasal ini. Tapi ramai ke tahu pasal pemikiran bola sepak ? ada dua falsafah, satu bolasepak klasikal dan satu lagi bolasepak moden

Bolasepak klasikal sangat mudah. Semua pemain ada posisi masing masing. Ada penyerang, ada pemain tengah, pertahanan dan ada penjaga gol. Cara untuk menang dalam bolasepak klasikal ialah penyerang perlu menjaringkan gol. Pertahanan perlu jaga gol dari dibolosi.

Masalahnya bila menang , penjaring ialah wira, bila kalah salahkan penjaga gol dan pertahanan. Ianya sangat ketara. Beza dengan bolasepak moden. Kita bermain dalam SISTEM.

Bolasepak moden bila menyerang semua boleh jaringkan gol, walaupun pertahanan sekalipu , kerana biasanya penyerang akan dikawal ketat oleh pertahanan lawan. Bila bertahan, penyerang akan mulakan asakan pada pasuka lawan sebelum bola masuk ke kawasan gol kita. Itulah sistem bolasepak moden. Kalau menang semua diraikan, bila kalah, semua perlu dipersalahkan.

BEGITULAH PASANGAN SID

Yang biasa ialah sorang pemain, sorang lagi penyokong Itu biasa. Yang makin ramai sekarang ialah bermajn bolasepak klasikal. Suami bahagian pertahanan, isteri bahagian serangan. Isteri buat sales marketing, suami jaga kewangan dan bertahan serta strategi.

TAPI KAMI NAK MAIN BOLASEPAK MODEN.

Bolasepak moden, suami isteri boleh menyerang dan bertahan.Kalau kak ainul tak approach, abangjoe akan approach dulu. Macam kat atas nih, abam joe yang target akak wong solo yang pegang buku tuh Tapi rezekinya kawan dia yang beli. Tapi kak ainul juga menyerang bersama supaya pertahanan lawan diasak dan kami mudah menjaringkan gol. Begitulah sepatutnya pasangan SID .

Jadi soalannya, korang nak bermain BOLASEPAK KLASIKAL atau BOLASEPAK MODEN ?

dua dua pun ada kelebihan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge