Pergi Kelas Motivasi Banyak Kali Tapi Asyik Stress Memanjang

Bukan nak cakap sesiapa tapi aku nak cakap kat diri sendiri jugak. Kau pernah ke kelas yang membakar jiwa kau ? Contoh kau pergi kelas macam macam magnet rezeki, magnet kekal, magnet kematian, dan mcm mcm lagi. Oh ok asyik pulak stress lagi ?
stress memanjang dah pergi kelas motivasi
Paling penting, sebenarnya kita kena selalu beringat berzikir baca quran, dalam tuh pun lagi banyak motivasi. Ada satu bagus lagi pagi pagi pergi bersenam aktif dan tolong orang, itu pun motivasi. Tapi dah cukup ke buat semua tuh ? Hooo belum lagi.
Saintis menemui SEROTONIN, hahhaa ni cecair baik punya dalam neuron transmitter dalam otak. Cecair ni dikatan punca kepada kehidupan yang lebik baik, lebih tenang, lebih bermotivasi. Kekurangan cecair ni membawa kepada kemurungan, stress, dan macam macam lagi, yang berkaitan dengan psikologi negatif dan ketenangan bukan sekadar zikir, tapi juga permakanan yang sihat.
Saintis termui lagi, asid amino bagus untuk penghasilan serotonin dalam otak nih. Tambahan lagi vitamin yang baik seperti lecithin, omega3, vitamin b kompleks dan elektrolit, yan cukul, buatkan otak kita cerdas, dan baentiasa rileks dan cool. Sebab tuh orang pening kepala, bagua makan vitamin b compleka shaklee. Lecithin pulak bagus untuk funhsi otak dan memori. DHA dalam omega 3 bagus untuk memori dan elakkan alzeimer dan macam macam lagi.
Jadi, kalau rasa dah cukup bermotivasi, tali masih marah marah orang, depreasi, kena check balik nutrisi, ok ?

0 comments on “Pergi Kelas Motivasi Banyak Kali Tapi Asyik Stress MemanjangAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge