16 Days Photo Challenge | Day 12 – Polkadots

Hari ke 12 cabaran bergambar Hernee GP ialah polkadots. aku duk fikir camna nak cerita pasal polkadots ini, aku bukannya ada baju tuh, tapi dok fikir punya fikir, baru teringat kat pakcik angkat aku kat US sana. Pakcik Buddy Guy, pemuzik blues tersohor yang aku suka, selepas aku dengar Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan. Hooo, mantap Wooo.

blues polkadots

Sweet Home Chicago 

Bila aku dengar buddy guy, dia ni memang suka menjerit, ada style, lagu dia memang ada yang slow, tapi kalau dia perform, mesti ada energy, walaupun dah tua. Itu semua style blues dia. Aku tak retilah sangat nak describe macam mana style dia. Eric Clapton pun panggil dia Genius, hahahha. Tapi dia punya  suara memang cool. Satu  lagu yang paling layan tentu sekali Sweet Home Chicago, hahaha. mesti solo dia menyengat. Hhahah,  apapun layan jelah,  buat peminat blues semua. 

Power Of BLUES 

Bila cerita pasal blues ini, banyak benda nak cerita, kalau buat  satu buku pun, tak habis nak tulis blog. Jadi korang boleh kaji sendiri pasal blues ini. Dan paling menarik sekali, ada satu kajian mengatakan blues ada unsur Islam. Hahhaa, cuba korang tengok video tu sendiri. Bagaimana orang kulit hitam meniru gaya azan untuk dijadikan muzik blues mereka yang popular , menjadi roots kepada muzik moden sekarang.

Day 11 – What I Wore Today
Day 12 – Polkadots

0 comments on “16 Days Photo Challenge | Day 12 – PolkadotsAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge