PROTEIN, ESP, dan CINCH SHAKE SHAKLEE

7 soalan mengenai PROTEIN, ESP, dan CINCH.

Berikut adalah beberapa persoalan yang telah saya suarakan, dan hasilnya sebegini. Ada juga beberapa penyumbang kepada jawapan dan diskusi tentang protein, esp dan cinch shake shaklee . Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, boleh terus hubungi kami untuk bantuan lanjut tentang soalan-soalan yang akan saya kemukakan dibawah ini.

set kurus shaklee
Kurus dan Sihat bersama Shaklee

1) LEUCINE untuk penyusuan ibu

Kalau kita refer link dibawah

http://www.livestrong.com/article/474854-the-best-protein-supplements-while-breast-feeding/

ibu menyusukan anak perlukan sembilan sumber acid amino utama yang tidak dihasilkan oleh tubuh kita, histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, phenylalanine, threonine, tryptophan dan valine.

2) Berkenaan protin supplement.

Article from University of michigan medical school – kalau nak ambil protein supplement, kena pastikan ia mengandungi kesemua 9 nutrient penting amino acid dan kesemua 9 komponen ni tidak dihasilkan oleh tubuh. Dan kesemua sembilan ni mmg ada listed kat ESP, termasuklah leucine.

3) 3 asid amino penting untuk protin susu 

dari website lain – (google book): protein susu dihasilkan oleh asid amino di dalam darah. 3 yg paling penting ialah – leucine, valine & threonine. 

4) Kajian terhadap pengambilan LEUCINE daripada sciencedirect (abstract shj) 

kajian menunjukkan tikus yang diberikan diet yang tinggi dengan leucine mengalami penurunan berat badan, penghasilan susu badan yang lebih tinggi dan pertambahan berat badan yang ketara kat anak2 tikus tu.

5) Bagaimana LEUCINE membantu mengurangkan berat badan ?

Level Leucine dlm Cinch rangsang sintesis protein otot utk kekalkan otot mase kite kurangkn berat drpd lemak .LEUCINE leucine ni kalau diambil berasingan (mmg ada suplement leucine shj) ia digunakan untuk atlit bina badan.

6) Kandungan LEUCINE dalam CINCH

Sesetengah mengatakan Leucine dlm Cinch lebih tggi drpd ESP. Walaubagaimanapun, kandungan leucine dalam CINCH sebenarnya dirahsiakan oleh SHAKLEE. Ini salah satu sebab untuk menunjukkan CINCH ialah satu produk yang sangat istimewa berbanding produk lain

https://cinchclub.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1660&view=next

7) Bolehkah ESP boleh gantikan CINCH untuk program penurunan berat badan ?

ESP tidak boleh gantikan Cinch sebenarnye utk program penurunan berat sebab: Mengikut forum ni, https://cinchclub.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1660&view=next

i) ESP ni produk yg bagus la utk sumber protein biologikal yg tggi dan sihat tapi xsesuai gantikan Cinch sebab ESP xdpt bg cukup kalori,protein,fiber,vitamin & mineral pe serving yg sesuai utk pengurgan berat badan

ii)berbanding dengan CINCH, ESP ni xde ujian klinikal utk penurunan berat badan.

sumber: cinchclun.com-yg tulis ni Pamela Manning, Snr health Sc. mnger, Shaklee Corp.

Terima kasih kepada penyumbang, CerryMamafaiz, yatie mellon, enny ucop, dan rakan rakan. Rugi kalau tak join business shaklee ini.

0 comments on “PROTEIN, ESP, dan CINCH SHAKE SHAKLEEAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge