Raja Buah Rumah Mesra Ceria

Salam sejahtera !!! Nampaknya, contest Raja Buah family Rumah Mesra Ceria telah habis, hoo, saya dah bagi masa selama 4 hari, semalam kiranya lastlah untuk contest tuh, hadiahnya pulak ialah saya bagi Cinch Cochlate, memang sedap woo. So pemenangnya ialah Zana Adieza, sebab dia je yang buat tugasan dengan betul, buat di blog. Yang lain ada jugak share, tapi share gambar kat facebook je. Oklah, tapi memang saya nak family RMC buat blog tuh, tapi, takpalah, lepas ni kita setup blog sama-sama ok ?
raja,buah,upin,ipin,rumah,mesra,ceria
Raja Buah Upin Ipin

Raja Buah Upin Ipin

Dapat idea pun sebenarnya dari cerita upin ipin ini. Banyak manfaatnya, tengok Upin Ipin, masa tok dalang cari buah durian yang paling wangi dan paling sedap. Hoo, memang gilelah. Tapi memang gile bila orang nak tahu pasal buah ni. Siap tok dalang tebang pokok, sebab takut ada orang bergaduh nakkan buah durian yang sedap lagi power, so jadilah kampung Upin Ipin, kampung Durian Runtuh. Tapi itu cerita je, so memang dapat ilham nak buat contest Raja Buah dari sini.

Menyemai Hasil

Selain dari khasiat buah tuh, ada makna yang lagi besar dari buah itu sendiri. Orang dulu-dulu, memang suka tanam pokok buah, katanya, memang diorang tak dapat rasa. Tapi, mereka tahu, cucu-cicit mereka yang akan dapat rasa. Itulah satu sumbangan besar, orang lama kita. Seperti juga kita, apa yang kita invest sekarang, belum tentu akan dapat hasilnya hari ini. Tapi yakinlah dengan Rezeki Allah, satu hari nanti kemanisan perjuangan kita akan dapat dirasai. Semangat itulah yang perlu kita tanam dalam diri kita. Kita tak boleh nak harapkan sesuatu itu datang bergolek, instat result, dan kalau tengok pun, mee segera pun tak sihat, samalah apa yang kita laburkan, tak kisahlah kita buat business, kerja sendiri, ataupun tak kerja !!!

Jom Baca

Oklah, tanpa membuang masa, jom baca artikel pasal khasiat buah-buahan oleh Zana Adieyza di sini, hehehe, katanya ada video sekali, tapi tak sempat nak buat, ada masalah nak upload kat Youtube. Takpa, takpa, yang penting sekarang ni, belajar macam mana nak selesaikan masalah ok . Selamat membaca !!!

0 comments on “Raja Buah Rumah Mesra CeriaAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge