FAIZ SAAID

Blog Orang Selangor

Simbiosis Sideline Saudara

Keyword di atas adalah satu ujikaji simbiosis yang anda perlu faham, dan anda nak belajar bagaimana nak bersaing dengan sihat, bagaimana nak belajar nak berniaga dengan etika yang mantap, dan bagaimana nak hadapi suatu keadaan di mana ada yang tamak dan selalu cucuk belakang
Simbiosis
Biasa kita dengar istilah ini dalam sains, pohon yang menumpang beri manfaat kepada si perumah, tak pula macam parasit, jadi penumpang, last last ambil semua, pentingkan diri sendiri.
Sideline
Satu istilah yang menarik bila kita sebut dalam MLM , kita belajar bagaimana nak berkawan dalam MLM, lagi lagi sideline kita dalam business Shaklee yang penuh pancaroba. Jika kita gagal nak berkawan, memang kita akan selalu murung dan malas bersaing dengan cara sihat
Saudara
Saudara mara ni, antara yang paling sukar nak terima perubahan, kalau nak tunggu kita berjaya, huuu baru nak terima hakikat dan ikut cara kita, tapi itupun masih beri alasan, jadi saudara begitu, banyakkan bersabar, dan hormati cara mereka.
Business Shaklee sekarang memang begini, perlu faham faktor 3S macam kedai Lydzar, buat nota kecil ni untuk semua, ini adalah faktor yang sering mengganggu fikiran kita. Kuatkan semangat dan terus berusaha. Insyaallah !!!!

Leave a Reply

Open chat