Skim Like and Share Tipu Melayu ?

Skim Like and Share Tipu Melayu ?

SALAM JUMAAT
PERKONGSIAN BERSAMA
SENTIASA INGAT BIAR KITA BERUSAHA SENDIRI DAN KITA TAHU BAGAIMANA HASILNYA NANTI🤲

Mana ada jalan senang nak senang😜😜 Ada yg terkena ka ??

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sya prasan bru2 ni bnyk iklan2 berkenaan dgn apps tekan like n subscribe kmudian dibayar. Atau bole kate namanya ishare, ad yg apps nama lain tapi modus operandinye sama. Skrg trlampau ramai yg perlukan duit jadi muncullah apps2 mcm ni. Sya akn trangkn scara ringkas spaya xramai yg trkena. Bagi yg da tejebak, baik tarik diri sblum makin teruk.

1. Ahli akan dftar scara prcuma, dn dberi task iaitu like dn subscribe utube k tiktok k ig ke. Bole dpt RM90 sbulan. Kmdian klau nk dpt lebih, kne upgrade kpd pakej2 lain yg brmula dgn hrga rm100 k ribu2. Bru bole dpt banyak.

2. Untk yg dftar prcuma, kne ad minima RM199 bru bole kluarkn duit. Ok, bab kluarkan duit ni, mmg btul, ad yg dbayar. Smua yg smpat dftar sblum ni mmg dbayar. TAPI. Once company ni da dpt target dyorg, apps ni akan ditutup scara tiba2.

3. Lpas tu, mreka yg bru sehari dua upgrade akaun, 5 6 ribu da msukkan, xsempat nk buat task, apps da tutup. Meranalah mereka.. so yg glongan ni lah yg akan trkesan. Plus kne cari downline lg ap smua. So ad dua skim, skim MLM dn skim ponzi.

4. Bole tanya dgn utubers tu, konfem dyorg xtau pon ad apps ni. Sdangkn dyorg pn xsuke sbb like tmbah scara mndadak dn bole kne block dgn utube sndiri. Xlogik sgguh nk byr rm1 kt styap like. Klau ad 500k likes? So utubers xkan buat mcm ni.

5. Abis mana apps ni dpt duit nk bayar? Slagi ad org yg dftar dn upgrade akaun, slagi tu la dyorg ad duit untk bayar. Bila dyorg prasan da ramai yg aware, cpat2 tutup apps. Mggu dpan bukak apps nama lain pulak. Lps tu kita terkena lagi.

Sya jugak prasan, yg ramai dlam apps ni adalah org Melayu. jadi sy xnaklah ad yg mnyesal kmudian hari. Bg yg da msuk, fikir2kan. Bagi yg blum masuk, jgn masuk. Dari segi hukum, skrg dye adalah syubhah, tapi once ad org yg da teraniaya nanti, maka hukumnye jadi haram..

Renung2kann..

Cnp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat