Sunnah Rasul Mendengar Berita Kematian

Banyak dan selalu kita tengok bila je ada berita kematian, ramai je yang komen alfatihah, takziah, dan macam macam lagi. So ada kawan ku en naja bekam share benda ni. Rasulullah ada ajar kita doa bila sahaja mendengar berita kematian . Gua dapat pesanan dari kawan yang berbunyi begini

sunnah rasul mendengar berita kematian

Update status fb pasal kematian n ada plak yg Upload gambar arwah atau jenazah…
Pastu berlambak komen
Al-fatihah
Al-fatihah
Al-fatihah
Al-fatihah
Al-fatihah
Al-fatihah
Setakat tulis je klu tak bace tak guna…mlah sampai beribu2 komen Al-fatihah…
Npe tak tulis al-baqarah ke al-mulk ke yasin ke…klu stakat nk tulis tu baik tulis ’30 juzuk alquran”…
Kan senang klu tulis doa yang dianjurkan rasullulah
Bukan panjang pon…
Sebab klu tulis mesti ade yang bacakan.. klu setakat tulis al-fatihah tu takde pape kelebihan pon..
Lepas ni klu ade yang upload gambar jenazah atau berita kematian kite bace dan tulis kat komen fb doa sahih yang diajar rasulullah bila mendegar kematian..
Allahumaghfirlahu warhamhu wa’afihi wa’fu ‘anhu
Secara tak segaja kita menghidupkan sunnah ..
Begitulah adanya nasihat yang gua dapat dari facebook. Marilah kita amalkan, tapi gua nak confirmkan juga hadith yang berkenaan .
Selamat Mengikut Sunnah Rasulullah

0 comments on “Sunnah Rasul Mendengar Berita KematianAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge