FAIZ SAAID

BLOG ORANG SELANGOR

Syazwan Zainon

Syazwan Zainon

Hangpa kata Badrol baktiar power, ye memang power sebab sumbat dua gol, lepas kata ken ilso power, sumbat satu gol, hahaha, tapi aku nampak Syazwan Zainon ni lagi power, larian maut untuk 2 gol, pembukaan kedah semalam. Memang terbaik. Kena gilap lagi , belajar scoring pulak. Memang akan jadi power. Kena belajar dengan bomoh siam, hahaha.

TAHUN CEMERLANG BOLASEPAK KEDAH
Pencapaian kedah tahun ni taklehlah nak dibandingkan dengan zaman Double Treble dulu, tapi tahun ni Kedah adalah pesaing yang hebat, dan layak menang Piala Malaysia, satu satunya piala yang ada setelah JDT dah kebas 3 piala lain.

REKOD KEDAH 2016
Untuk rekod cemerlang kedah, mereka bergelut diawal musim, tapi perlahan-lahan mereka naik dan berjaya memintas Selangor dalam liga super, tempat ketiga liga super,tapi sayang tidak layak ke AFC cup. Kalaulah ranking kita naik, memang ada rezeki pasukan boleh ke peringkat Asia atas tiket Piala Malaysia, semua ni boleh baca penerangan semuanya bola tentanf format pertandingan Piala Malaysia

Nak lagi power, Kedah satu satunya pasukan yang berjaya mengalahkan JDT 2-1 di darul aman, semasa first leg semi final piala FA tahun nih. Tapi sayang JDT lebih mengganas di Larkin, tapi berjaya mengalahkan JDT pertama kali dalam musim 2016.

SKUAD MUDA
Apapun, tengok pada skuad kedah semalam, memang ternyata semuanya skuad muda yang meningkat naik, termasuk gol keeper kedah yang memang kurang pengalaman berbanding khairul azahan di Selangor.

Apapun tahniah Kedah menang Piala Malaysia tahun nih. Tan Cheng Hoe sememangnya jurulatih terbaik dalam negara setakat nih.

JDT Juara, itu je nak cakap, depa menang bola piala malaysia lawan kedah, habis geng geng badrol bakhtiar kena bantai 2-0.

Tapi paling power sebenarnya bila hadiah duit piala malaysia, bagi ke rakyat pulau pinang sebagai tanda sokongan musibah banjir, itulah juara rakyat pulau pinang, juara di hati rakyat.

JUARA PIALA MALAYSIA

Kalau nak cerita pasal game haritu, aku nampak kali ni jurulatih JDT memang buat kerja sungguh-sungguh untuk game final kali ini.

Nampak sangat satu benda yang mereka buat ialah macam mana mereka nak rantai Liridon dari bebas bergerak.

Jawabnya tok jambang garry ditugaskan untuk sapu kaw kaw takel sebaik boleh pak liridon nih.

Dua tiga player akan halang gerakan liridon nih, habis kaw kena rantai, dan nampak mereka berjaya lakukan.

Nizam Adzhar pun bukanlah tak buat kerja rumah, tapi nampaklah dia macam ada lost sikit bila dah tertekan 2-0.

Badrol bakthiar pulak memang nasib mencari tiang gol, orang nak cari gol, kesian pulak kat dia.

Kedah pun ada serba tak kena, mula mula jurulatih kena “curi” dengan FAM.

Lepas tuh isu politik sana sini, gosip hangat, tapi oklah, depa dah dua piala dah, sayang tak dapat nak treble.

Safiq rahim ofcourse lah seronok dapat dakap Piala Malaysia, dapat jugak dia julang semua piala penting dalam malaysia.

Aku nak tengok mungkin satu hari nanti depa julang Piala Thomas pulak, kalahkan lindan dan rakan rakan.

JDT JUARA RAKYAT PULAU PINANG

Nak aku cakap lagi lepas  tuh pulak tunku aminah kata depa akan  sedekahkan semua duit kemenangan kepada mangsa banjir pulau pinang.

Yang ni memang terbaik, sukar nak dengar ada bantuan macam nih.

Memang player semua nak kemenangan, nak duit kemenangan tuh bolehlah belikan anak basikal bmx.

Tapi contoh terbaik sebagai juara, ialah menunjukkan teladan yang baik kepada rakyat malaysia.

Kalau kita kaya, kita boleh bantu orang susah, tanpa kita rasa susah.

Bagus kan macam tuh ? jadi takdir Allah JDT juara kali ini, ada hikmah disebaliknya.

Supaya kita tiru apa yang baik, dan buang apa yang tak berapa baik.

Jadi tahniah semua  yang menjadi juara.

Tahniah kepada JDT !!!.

CErita tahun lepas kedah jadi juara pun aku ada tulis, hahhaa.

The post JDT Juara Piala Malaysia, Juara Rakyat Pulau Pinang appeared first on FAIZ SAAID.

LUNA MAYA ROZITA CHE WAN

yang ni adalah cabaran abang naja bekam kepada gua nak tulis pasal rozita che wan dan luna maya, oklah bukannya susah pun nak tulis benda ni, oklah ada banyak persamaan dan perbezaan, tapi oklah, jom kita tengok apa yang boleh dirungkai pada dua artis yang serba seksi dan makeup tebal.

1) Status

Che Ta dah selamat dikerjakan oleh Zain Saidin, tapi luna maya hanya aku tahu ada hubungan dengan airel peterpan dulu. Itu jelah, so gossip tuh che ta dah selamat, luna maya banyak misteri lagi ini, walaupun Nabil banyak kali nak masuk line

2) make up
dua dua tebal gile, paling kantoi masa HD, master chef celebrity, che ta nampak kulit ada macam benjpl, yang luna maya pulak, oklah tak terus sangat.

3) Bahasa
sorang cakap kedah pekat, sorang cakap indon pekat, bila cakap bahasa inggeris, aku rasa dua dua akan berbunyi lorat tempatan

4) Tunjuk BAKAT
hahaha dua dua suka tunjuk bakat, tapi luna maya tahap lurah bakat punya, che ta pulak suka bakat paha dan bakat atas, so kesimpulan dua dua berbakat !!!

KISAH ADIK BERADIK

Korang jangan rasa pelik kenapa abg joe join para para bini buat dan join task #tsunami. Sebab sejak azali lagi abg joe dah lain dari yang lain. Orang lain rambut sume lurus, abg joe sorang je rambut curly, dah try macam macam cara nak luruskan, tapi macam tuh jugak. Takpalah, itulah always nature, always hensem, sebab tu dapat gelaran awan nano dari Zainul Anuar.

lagilah pulak, sume adik beradik ada kerja tetap, aku je takde kerja, kerja update facebook dengan blog je.

Kakak ku 2 orang kahwin dengan orang kedah, abg dengan adik kahwin dengan orang johor, aku sorang je kahwin dengan orang perak ( Ainul Fadzilah Mustafa)

lagi satu pun, abg joe je sorang grad engineering, kesian penat penat fikir masalah kejuruteraan sorang sorang.

Kalau bergambar pun mesti abg joe yang kena, sebab kalau tengok gambar masa kecik dan sekarnag pun, gambar abg joe paling pelik, sampai dapat gelaran pak uda, hahhaha.

oklah , itu sedikit contoh dan dalil dan asbab yang berlaku.

#hunt2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat